Er stond veel op het spel; in dit laatste seizoen hebben de dames top gepresteerd zodat deze laatste wedstrijd ook hun laatste kampioenswedstrijd betekende. De champagne stond al koud en de rookfakkels stonden al klaar. Vooraf was de opdracht duidelijk: er moesten sowieso punten binnenkomen.
Terwijl de dames begonnen aan hun warming-up en het social media team dit op de socials plaatste, was Janneke bezig met het samenstellen van het 7-tal dat uit de startblokken moest vliegen. De instagram stories hebben het Lierops publiek blijkbaar nieuwsgierig gemaakt. Ondanks dat de kampioenswedstrijd op Moederdag was, is het in alle jaren dat de dames hebben gevoetbald nog nooit zo druk geweest langs de kant.

Het was duidelijk dat de dames uit Lierop niet gewend waren om onder zo’n grote druk te spelen, want de kampioenszenuwen zorgden ervoor dat de vrouwen van Sparta vaak gevaarlijk bij het doel van Suus kwamen. Gelukkig bleven de rood-witten de eerste helft op de been onder leiding van captain Lisa Minten en door wereldreddingen van Suus. Verder dan een aantal ballen in de bosjes van Sabine en Juul en een flinke bodycheck aan Lisa Maas kwam Lierop zelf echter niet. Bij een 0-0 stand en met invallers Iris, Anouk en Ilse gingen de dames aan de ranja. In de kleedkamer werden de nodige tactische omzettingen gedaan door coach Janneke. Hierna begon Lierop weer vol goede moed aan de 2e helft.

Sanne en Iris zorgden er met hun strijdlust voor dat de tegenstanders hen niet zomaar voorbijkwamen. Toen Lierop even niet scherp genoeg was, viel uiteindelijk toch helaas de 0-1. De dames zagen de bui al hangen: was al die goede voorbereiding dan voor niks geweest?
Gelukkig waren ex coaches René Maas, Leon Verstappen, Jan-Willem Neervens en Hennie ook van de partij. Zij kwamen in actie en zorgden in samenspraak met Janneke voor een tactische wissel. Cintia moest vanuit de verdediging Lierop weer aan het voetballen krijgen. Dit bleek een gouden zet!

Na een aantal mooie pogingen kreeg Lierop steeds meer grip op de wedstrijd. Vervolgens zette Cintia de aanval op met een mooie één-twee en zag ze Juul vrijstaan voor de goal. Die twijfelde geen seconde en knalde de bal hard het net in. Door de gelijkmaker van Juul ontplofte sportpark de Renkant. Dit gaf de dames een extra duwtje in de rug om door te pakken voor de overwinning. Een paar minuten later vond het gouden duo elkaar voorin. Ilse passeerde de verdediging van Sparta met een mooie slalom. Met een schitterende voorzet kwam de bal bij Anouk die met haar rechtervoet de bal langs de keeper schoof, 2-1 voor Lierop!!! Met nog een aantal bloedstollende minuten op de klok hield het publiek met onder andere veel oud dames speelsters het bijna niet meer uit. Toen het aller aller aller laatste fluitsignaal van Susan klonk brak het kampioensfeest los en werd de champagne ontkurkt door Mirle en Valerie. Onder de roodwitte rookbommen werden de felicitaties, medailles en bloemen in ontvangst genomen. Het feest kon beginnen!

Het bleef nog lang onrustig in de kantine door de nodige drankjes en dansjes…. Iedereen bedankt!

Liefs de Dames van SV Lierop.

Zie eventueel HIER de foto in uitvergrote versie.