De ZLM Tour is een meerdaagse wielrenwedstrijd door Zeeland, Brabant en Limburg. Deze Tour wordt al jaren gezien als voorbereidingstour op de Tour de France. In het verleden wisten onder andere Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen al etappezeges te behalen in de ZLM Tour. Enkele weken later boekten zij vervolgens ook etappezeges in de Tour de France.

Afgelopen vrijdag was de tweede etappe en die bracht het peloton van Schijndel via Lierop naar het Limburgse Buchten. Je moest ‘snel kijken’ om iemand bekends te zien.

Als eerste zagen we een kopgroep van 7 renners, allen uit Nederlandse continentale ploegen en na enkele minuten kwam het peloton door.

Uiteindelijk werd deze etappe in Burchten in een massasprint gewonnen door Jakub Mareczko voor Olav Kooij die wel de nieuwe leider werd.

Cavendish kon niet meesprinten. De Brit kende pech in de laatste kilometer, die overigens vrij chaotisch verliep. Zo moest Kooij nog flink wat manoeuvres maken in de laatste meters maar hij haalde het net niet.

Zie HIER ook het bericht van Sam van Ierssel in het ED van gisteren.