Wim Steenbakkers stuurde ons namens het IVN onderstaand bericht…

‘In het kader van De Nacht van de Nacht organiseert IVN Asten-Someren a.s. zaterdag 26 oktober van 19.00 tot 20.30 een activiteit in en rondom het IVN gebouw De Stulp. Deze activiteit is voor kinderen met hun ouders of grootouders. Na de ontvangst genieten de kinderen van een mooi verhaal over een Bang mannetje. Daarna neemt iedereen deel aan een verrassingswandeling met gidsen door het bos in de omgeving. Na terugkomst in de Stulp is er natuurlijk warme chocolademelk. Aanmelden is niet nodig en natuurlijk is de deelname gratis! Bij slecht weer is er een alternatief programma in de Stulp.

We doven de lichten om de verhalenverteller zijn spannend verhaal over een Bang mannetje te laten brengen. Daarna gaan we het donkere bos in om het nachtleven in de natuur te ontdekken, de sterren te zien en onze zintuigen op scherp te zetten. We proberen deze avond het licht te beperken, energie te besparen en de natuur een handje te helpen. Na de wandeling is er voor de kinderen warme chocolademelk en voor de volwassenen koffie/thee en kunnen we onder het genot hiervan onze ervaringen delen. Wie gaat met ons dit avontuur in het donker aan?

Meedoen is gratis. Aanmelden is niet nodig. Er staan gidsen klaar voor de begeleiding. Bij slecht weer is er in plaats van de boswandeling een binnenactiviteit in De Stulp’.

Verenigingsgebouw De Stulp
Ostaderstraat 30, 5721 WC Asten