Tijdens het mooie Kerstconcert van alle geledingen van Fanfare St. Willibrordus – Young Dynamic, Slagwerkgroep en Fanfare – werden dit jaar ook de 4 jubilarissen van de vereniging gehuldigd. Toon Maas en Piet Raijmakers, beiden maar liefst 70 jaar lid, Hans Hendrikx 65 jaar en Petra Kuipers 25 jaar. Zij werden ieder persoonlijk toegesproken met herinneringen tijdens hun lidmaatschap door voorzitter Robbert van Otterdijk die bijgestaan werd door wethouder Willem van Doorn bij het opspelden van de bijbehorende speldjes en overhandigen van de oorkondes.

Antoon Maas, 70 jaar lid, kwam uit het muzikale gezin Maas waarvan vader Toon ook muzikant was. Deze trend wordt nu nog steeds voortgezet want Toon’s 3 zonen, Rene, Mari en Roland zijn ook actief binnen de vereniging.
Op z’n 20e, in 1953, werd Toon – na een periode als vaandeldrager – officieel lid van de fanfare toen hij zijn muziekopleiding op de trompet kreeg aangeboden. Toen er echter al snel een tekort kwam aan bugelspelers moest Toon switchen naar de bugel en op latere leeftijd zelfs naar de tuba. Dit instrument was echter niet echt Toon’s favoriet en hij was dan ook blij toen hij weer snel op z’n trompet (en bugel) mocht gaan spelen. Iets wat hij tot de dag van vandaag nog steeds met veel plezier doet, niet meer bij de fanfare maar bij seniorenorkest Groot-Someren.
Toon is maar liefst 33 jaar lid geweest van de boerenkapel, de huidige Koepelbloazers. Hij beleefde in de beginperiode veel plezier aan de optredens tijdens de dansavonden in Lierop maar de kapel toog ook al snel buiten Lierop’s grenzen naar de St. Jozefparochie waar ze met eigen vervoer naar toe reden om vele jaren hun optredens voor de Heikneuters te verzorgen.
Toon heeft in deze 70 jaar lidmaatschap veel hand-en-spandiensten verricht voor de fanfare en heeft in deze periode ook 36 jaar bazuin geblazen. Bovendien zat hij b.v. ook in de ‘commissie goede diensten’, een soort bemiddelingscommissie over meningsverschillen in de vereniging. Een taak die hem goed lag… recht door zee en geen flauwekul.

Piet Raijmakers, 70 jaar lid, wilde als 16-jarige jongen eigenlijk voetballer worden, maar dat ging er thuis niet in. Voetballen was immers voor de burgers dus koos Piet in 1953 maar voor de fanfare, ook omdat zijn broers Frits, Thieu en Martien al lid waren.
Piet kreeg muziekles van Noud Welles in de bakkerij van van Mill en begon op de bugel die al snel werd opgevolgd door de sopraan sax van Theo Maas omdat die vrij kwam. Daarna volgde de trombone, omdat Theo weer terug kwam en zijn sopraan sax weer opeiste. Het was nog de tijd dat trombones ventielen hadden. Toen later de schuiftrombone kwam mocht Piet er tijdens de kerstvakantie thuis een proberen. En dat ging goed! Zo goed dat hij al tijdens de daarop volgende carnaval op zijn schuiftrombone met de boerenkapel de carnavalsnummers uit zijn hoofd op het biljart stond te blazen. Piet was de eerste leider van de boerenkapel (later Koepelbloazers). Het werd Piet z’n kindje waar hij 33 jaar lang leider bleef en waar hij geweldig veel passie en plezier aan beleefd heeft!
Naast de kapel was Piet ook op andere fronten heel actief binnen de vereniging. Zo heeft Piet zich in 1963 ingezet voor het uniformenfonds voor de eerste – rode – uniformen van de vereniging. Hij was ook mede-organisator of lid van de werkcomité’s van diverse initiatieven om geld voor de vereniging in het laatje te brengen, zoals o.a. van de Fancy-Fairs en zeskampen. Hij heeft er menige week vakantie voor opgenomen.
Ook is Piet al 60 jaar een half uur eerder op de repetitie om de stoelen van de muzikanten klaar te zetten. Uitgerekend heeft hij in al die tijd zo’n honderddertienduizend stoelen in zijn handen gehad!

Hans Hendrikx, 65 jaar lid, keek, hoewel hij niet uit een muzikale familie komt, op 12-jarige leeftijd al op tegen de fanfare als die in Lierop door de straten trok. Hans had niets met sport en wilde daarom lid worden van de fanfare. Na overleg thuis werd hij in 1958 lid van de vereniging.
Hans kreeg op de stal van Toon van Lieshout muziekles van Frans van Lieshout. Zoals de meeste leerlingen begon ook Hans op de bugel. Na ’n half jaar mocht hij bij de grote fanfare waar Noud Welles de dirigent was. Volgens Hans kan hij zich de 1e mars die hij van Noud geleerd had nog goed herinneren, ‘Feestparel’. Maar helaas, toen de dirigent aansloeg kon hij het al meteen niet meer volgen! Na de bugel volgde de alt, aangezien Thieu Raijmakers er nog een had liggen. Later werd deze vervangen door de hoorn die hij nu nog steeds bespeeld. Volgens hemzelf is het het mooiste maar ook het moeilijkste instrument! Zo werd er na 30 jaar met de rechtse hand de ventielen bediend te hebben de greep ook nog eens veranderd waardoor hij ineens met links moest gaan spelen. Dat was zelfs voor een natuurtalent als Hans ’n hele opgave en het kostte hem een half jaar om dit onder de knie te krijgen en weer deelnemer van de repetities te worden.
In de beginjaren was Hans ook zo’n 14 jaar lid van de boerenkapel onder leiding van Piet Raijmakers. Hij speelde daar de trompet. 
Een vast begrip is voor Hans ‘de maandagavondclub’ na de repetitie waar hij een vaste plek heeft waar niemand anders (mag) gaat zitten.
Samen muziek maken in combinatie met gezelligheid vind Hans geweldig! Daarom is hij ook alweer 17 jaar lid van seniorenorkest Groot-Someren wat goed te combineren is met de Lieropse fanfare.

Petra Kuijpers, 25 jaar lid van Fanfare St. Willibrordus, is al 40 jaar muzikant. In haar jongere jaren volgde ze haar muzikale opleiding en carrière in Heusden bij Harmonie St. Antonius. Vanwege de liefde verhuisde ze naar het mooie Lierop, waar ze al snel het verenigingsleven opzocht om zo te integreren in de samenleving. Met de voorliefde voor muziek is ze dirigent van Lierelarre geweest en heeft ze bij Stage Fright in het koor gezongen.
Toen Ton van Schalen in 1998 vanwege de donateursactie van de fanfare bij Petra aan de deur stond en vroeg of ze misschien zin had om bij de fanfare in Lierop op de sopraansax te komen spelen hoefde ze daar niet lang over na te denken, want in groepsverband muziek maken op een instrument vind ze het leukste. En zo werd Petra lid.
Het bleef niet alleen bij een spelend lidmaatschap, want op organisatorisch vlak heeft Petra ook enorm veel betekent voor de fanfare. Zo is Petra 9 jaar bestuurslid geweest, waarbij ze het secretariaat op zich nam. In deze periode ontstond de eerste concertreis naar Barcelona waarvoor Petra ontzettend veel betekent heeft. Het werd een fantastische reis! Verder heeft Petra vele jaren in de muziekcommissie gezeten en is bij vele Lierop Live edities betrokken geweest in  project- en werkgroepen en bij de laatste editie zelfs als solist op haar sax met het nummer ‘One Step Behind’.

Zie ook de foto’s die Peter Maas maakte in onze slapgalerij.