Van Twan Verbruggen kregen we onderstaand verslag en foto’s…

Op zondag 6 oktober werd op het Lieropse motorcrosscircuit de voorlaatste wedstrijd verreden om het “Open Nederlands Kampioenschap” zijspancross.
Een thuiswedstrijd dus voor de MAC Lierop leden Stephan Wijers uit Meijel en zijn Lieropse bakkenist Han van Hal. De grote supportersschare had dan ook hoge verwachtingen van het duo.

In de eerste manche namen de broers Tim en Sem Leferink kopstart, gevolgd door de leiders in het klassement Koen Hermans & Ben van de Boogaart. Na ongeveer ’n kwartier wedstrijd wisten Hermans/van de Boogaart de koppositie over te nemen en ze konden hun voorsprong snel uitbreiden. Wijers/van Hal zaten op plek 3, maar konden niet meer bij de leiders aansluiten. Ze werden zelfs nog even bedreigd door het Duits/Franse duo Tim Prümmer & Rodolphe Lebreton, maar wisten de aanvallen af te slaan. Hermans/van de Boogaart waren duidelijk de snelsten van het hele veld en werden dan ook als winnaar afgevlagd.

Uitslag 1e manche:
1 Hermans & van de Boogaart
2 Leferink & Leferink
3 Wijers & van Hal
4 Prümmer & Lebreton
5 Wisselink & de Bruyne

In de tweede manche hadden Wijers/van Hal een zeer goede start en het zag er naar uit dat ze als koploper de eerste bocht zouden induiken. Met het ingaan van die bocht ging het echter helemaal mis. Ze kwamen in aanraking met de gebroeders Leferink en beide duo’s crashten en sloegen over de kop. Toen de mannen weer op hun motor zaten was de rest van het veld al bijna uit het zicht verdwenen. Hoewel zowel Wijers/van Hal als de gebroeders Leferink weer op hun machine geklommen waren, moesten de Leferink broers de strijd staken, omdat de bakkenist toch teveel geblesseerd bleek na de valpartij. Wijers en van Hal vergaten hun pijntjes en begonnen aan een indrukwekkende inhaalrace. Tot groot plezier van hun vele fans langs de baan wisten ze op fantastische wijze door te stoten van de voorlaatste positie naar de 5e plaats en zo nog behoorlijk wat punten in te lopen op de gebroeders Leferink. Ook Hermans/van de Boogaart hadden door de crash een slechte start en vertrokken op een 10e plaats. In de 6e ronde wisten ze echter al de koppositie over te nemen en deze niet meer af te staan.

Uitslag 2e manche:
1 Hermans & van de Boogaart
2 Prümmer & Lebreton
3 Wisselink & de Bruyne
4 van Werven & Vincent
5 Wijers & van Hal

Met nog 1 wedstrijd te gaan, a.s. zaterdag in Valkenswaard, is de tussenstand in de ONK sidecarcross als volgt:
1 Koen Hermans & Ben van de Boogaart (318 punten)
2 Tim Leferink & Sem Leferink (271 punten)
3 Stephan Wijers & Han van Hal (269 punten)
4 Tim Prümmer & Rodolphe Lebreton (253 punten)
5 Gert van Werven & Jens Vincent (251 punten)

Ter verduidelijking: een 1e plaats levert per manche 25 punten op, een 2e plaats 22 punten, 3e 20 punten, 4e 18 punten, 5e 16 punten, 6e 15 punten, 7e 14 punten, 8e 13 punten, enz. enz.

De eerste plaats lijkt zeker voor Hermans/van de Boogaart, maar de strijd voor de tweede plaats zal nog spannend worden. Laten we hopen dat de valpartij van afgelopen zondag niet al teveel gevolgen zal hebben en dat ons Meijels/Lieropse duo de tweede plaats kan pakken in het Open Nederlands Kampioenschap en zo een geweldig mooi seizoen kan afsluiten.

Foto’s: Ilsa Meulenbroek