In het weekend van 21 en 22 september reed onze dorpsgenoot Han van Hal, samen met zijn stuurman Stephan Wijers uit Meijel, de laatste van 10 Grand Prix’s  voor het wereldkampioenschap zijspanmotocross, in het Italiaanse La Colla. Na een internationaal seizoen, dat in april begon in Portugal, eindigden zij op ’n fantastische 10e plaats in de W.K. eindstand.

Dat de prestaties van onze Lieropse bakkenist niet onopgemerkt bleven blijkt uit het feit dat Han gevraagd is om i.p.v. de geblesseerde Aivar van de Wiel plaats te nemen in het zijspan van Gert van Werven tijdens de “Sidecarcross of Nations” op 28 en 29 september in het Tsjechische Loket.

De motorsportbonden van 12 landen sturen hun 3 beste zijspancrossers naar Tsjechië en zij gaan daar strijden om het wereldkampioenschap voor landenteams.

Na de teleurstelling dat de K.N.M.V. Han en Stephan niet als team afvaardigde naar deze grote internationale wedstrijd, een mooie beloning voor Han van Hal voor het uitstekende, constante seizoen tot nu toe.

Mocht u Han van Hal en zijn vaste teammaat Stephan Wijers eens live in actie willen zien, dan kan dat op zondag 6 oktober tijdens de op één na laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap hier in Lierop op circuit “De Herselse Bossen”.

Op dit moment staan ze op ’n mooie 3e plaats in de tussenstand. De finale van het O.N.K. volgt dan op zaterdag 12 oktober op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Twan Verbruggen