Op 13 januari 2024 is Stage Fright te zien in Het Speelhuis in Helmond. Het Lieropse popkoor mag een bijdrage leveren aan de voorstelling SNEEUWBEESTEN van het hypermuzikale cabaretduo Maartje en Kine. Samen nemen ze het het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten, om te laten zien hoe mensen over de hele wereld het Feest van het Licht vieren.

In SNEEUWBEESTEN doen Maartje & Kine er alles aan om de julehygge (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Eigenlijk is julehygge (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revuespektakel propvol Scandinavische sprookjes, inheemse goden, nostalgie en kolder. De unieke samenwerking met lokale koren en wisselende gastartiesten maakt Sneeuwbeesten tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

Over Maartje & Kine
Maartje & Kine houden evenveel van Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend, virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit.

Na de voorstelling
Na de show verzorgt Stage Fright een optreden in de foyer met enkele nummers uit het eigen repertoire.

Praktische informatie
Sneeuwbeesten in Theater Het Speelhuis
Datum: 13 januari 2024
Adres: Speelhuisplein 2, 5707 DZ Helmond
Tijd: 20:15 uur
Tickets: https://theaterspeelhuis.nl/

Yvonne Neervens
Namens Stage Fright