Gisteren vond onder grote belangstelling de huldiging en receptie van Wereldkampioen Judo Joanne van Lieshout plaats. Onder een stralende najaarszon werd Joanne in de mooie oldtimer van haar opa Henk Moors naar het dorp gereden, gevolgd door haar buurtgenoten op de fiets. Bij de tunnel stond de voltallige fanfare, slagwerkgroep en commissarissen van St. Willibrordus haar op te wachten om haar naar de Vurherd te begeleiden.

Bij de Vurherd aangekomen, stonden familie, vrienden, collega-judoka’s en belangstellenden haar op te wachten. Op de rode loper werd Joanne hartelijk ontvangen door Burgemeester Dilia Blok en Wethouder Koert Kusters.
Joanne’s ouders en familie sloten aan en onder de muzikale klanken van de fanfare gingen ze de feestelijk aangeklede zaal in.

Daar werd Joanne onthaald door Erik Hesius en lovend toegesproken door Burgemeester Dilia Blok en Wethouder Koert Kusters. De Burgemeester decoreerde Joanne met het ereteken van de Gemeente Someren en de fanfare bracht de schitterende klanken van het Wilhelmus ten gehore.
Vervolgens was het de beurt aan achtereenvolgens Tanja De Leeuw namens Judoschool Essink, Annette Wilde van Dorpsoverleg Lierop en Genio van Hoof namens Judobond Nederland om Joanne vanuit hun organisatie in het zonnetje te zetten.

Na een massaal ‘Lang Zal Ze Leven’, nodigde gastheer Erik de overige aanwezigen uit om Joanne te feliciteren. De middag was onder het genot van koffie en een stuk vlaai en een lekker drankje een onvergetelijke hulde voor Joanne.

Namens Joanne en haar familie danken wij iedereen voor de getoonde belangstelling en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze prachtige middag.

Namens Buurtvereniging Achterbroek,
Martin Vermeulen

Zie de foto’s van Peter Maas in onze slapgalerij.