Van Twan Verbruggen kregen we onderstaand verslag en foto’s…

Op het bekende Eurocircuit in Valkenswaard werd op zaterdag 12 oktober de laatste uit een reeks van 9 wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross verreden. Het Meijels–Lierops duo Stephan Wijers & Han van Hal staan na de cross in Lierop op een 3e plaats met slechts 2 punten achterstand op de gebroeders Leferink. Koen Hermans & Ben van den Boogaart voeren de ranglijst met grote voorsprong aan en zijn al zo goed als zeker van de titel. Het zou dus een spannend gevecht moeten worden voor de 2e plek.

’s Ochtends in de tijdtraining rijden Han en Stephan de 3e tijd, 1 seconde langzamer dan de Leferink broers. De spanning werd dus verder opgevoerd.

In de 1e manche pakken Hermans & vd Boogaart meteen de leiding en staan die niet meer af. Wijers & van Hal hebben ook een goede start en komen de 1e ronde door op een 3e plaats en weten in de volgende ronde door te stoten naar de 2e plek. Hun concurrenten hebben een mindere start en rijden de 1e ronde op een 8e plaats, maar weten in het vervolg op te schuiven naar de 3e positie. Stephan en Han hebben de 2e plek stevig in handen, maar krijgen dan problemen met de koppeling. Als die het begeeft komen de Leferink broers snel dichterbij, maar we zitten dan al in de laatste ronde. Maar dan slaat de pechduivel hard toe. Halverwege het circuit zit een stevige klim en daar staan enkele teams met pech. Stephan moet hiervoor remmen en de motor slaat af. Helaas krijgt hij hem niet meer aan de praat. Doordat ze niet finishen krijgen ze geen punten en de gebroeders Leferink worden als 2e afgevlagd en scoren 22 punten. Hierdoor wordt het bijna onmogelijk voor ze om nog 2e te worden in het eindklassement.

Opgeven staat bij de mannen niet in het woordenboek en ze zijn dan ook gebrand om in de 2e manche ’n goed resultaat neer te zetten.

Hermans–vd Boogaart nemen weer kopstart en staan de leiding niet meer af. Wijers–van Hal starten ook sterk op de 2e plaats en houden deze positie de hele manche. De gebroeders Leferink komen de 1e ronde pas als 13e door en de supporters van het Lierops–Meijels duo worden weer zenuwachtig. De broers weten echter als 7e te finishen en dat is ruim voldoende om de 2e plaats in de O.N.K. eindstand te behouden. Han en Stephan worden toch nog knap 3e.

Al met al een sterk seizoen van onze Lieropse bakkenist met zijn Meijelse stuurman. Een 3e plaats in het Nederlands kampioenschap en een 10e plaats in het Wereldkampioenschap zijn prestaties om trots op te zijn. De vele supporters zijn dat zeker en het is dan ook mooi om te kunnen melden dat de mannen besloten hebben om samen ook in 2025 het NK en het WK te rijden.

Ook zeker het vermelden waard is de prestatie van onze dorpsgenoot Nick Maas, die met zijn stuurman Davy Ebben uit Wilbertoord, in Valkenswaard een prima 7e en 10e plek scoorden en in het O.N.K. eindklassement op een 12e plek eindigden.