Als vervolg op de parochieavond van 7 mei nodigen wij iedereen van harte uit om deel te nemen aan een inspirerende verdiepingsavond op dinsdag 4 juni, aanvang 20.00 uur.

Deze bijzondere avond vindt plaats in het zijzaaltje van de kerk in Asten en biedt een unieke gelegenheid om samen diepgaande gesprekken te voeren over thema’s die ons allen raken.

Het centrale thema van deze avond is “Hebzucht en begeerte” en heeft betrekking op fundamentele vragen over de mens en zijn verlangen naar steeds meer.

In zijn boek “Hebzucht en Begeerte” onderzoekt Anselm Grün hoe menselijke verlangens naar bezit en macht vaak leiden tot negatieve emoties zoals ontevredenheid en jaloezie. Als benedictijnse monnik benadert Grün deze onderwerpen vanuit een christelijk perspectief en biedt hij inzichten om deze destructieve neigingen om te zetten in positieve levensdoelen.

Grün benadrukt dat begeerte een natuurlijk onderdeel van het menselijk bestaan is, maar dat problemen ontstaan wanneer deze verlangens op ongezonde manieren worden nagestreefd. Door middel van bijbelverhalen en spirituele wijsheden laat hij zien hoe begeerte kan worden getransformeerd tot een bron van levenslust en grootmoedigheid.

Na afloop van de verdiepingsavond nodigen we u van harte uit om in een informele sfeer verder te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Jack Swaanen