Wij kregen onderstaand bericht over Henk van ‘broer’ Peter…

Beste mensen,
Ik wil jullie vragen om een nieuwsitem te maken over mijn broer Henk Hanssen, die momenteel voor zijn leven vecht in het ziekenhuis. Henk werd daar 10 dagen geleden opgenomen met uitgezaaide prostaatkanker die in december 2023 bij hem werd vastgesteld. Toen hij 10 dagen geleden werd opgenomen was hij er slecht aan toe en vreesden we voor het ergste. Met een vastberadenheid die de artsen, familie en vrienden heeft verbaasd is hij toch uit dit diepe dal opgeklommen en hoopt nu op herstel en een klein wondertje, nou ja, een groot wonder eigenlijk.

Henk is een zoon van Jo en Joop Hanssen en groeide op in Lierop op de Rulakker. Hij heeft twee broers, Frank en Peter, twee kinderen Rosa en Ijsbrand en woont tegenwoordig in Hilversum. Hij is journalist en schreef een aantal boeken.  

Nadat zijn ziekte werd ontdekt zette hij een eigen blog op, Prostaatsloterij.nl, waarin hij verslag doet van zijn zoektocht naar een uitweg. Hij zette gisteren een post op zijn YouTube-kanaal waarvan hieronder een screenshot.

 

In deze video vertelt Henk hoe de steun die hij ontvangt van familie en vrienden hem energie en hoop geven en dat hij hiermee een ‘web van energie, liefde en kracht’ voelt waarmee hij tegen de verwachting in deze ziekte wil verslaan.

Wat ik wil vragen is of Lierop hem hierbij kan steunen, hij zal het goed kunnen gebruiken en enorm goed doen. Mijn vriend Jan Driessen suggereerde dit op Slaponline te plaatsen, een geweldig idee.

Zouden jullie dit zo spoedig mogelijk kunnen plaatsen? Elke dag telt op dit moment dus hoe eerder hoe beter. Hierbij toestemming om alle informatie en beelden uit deze email te gebruiken.

Mensen kunnen een ‘comment’ achterlaten bij de YouTube-video, hem een mail sturen op henk@hanssen.nl, of hem een kaartje sturen naar zijn huisadres:
Henk Hanssen
Van Neslaan 19
1215PL Hilversum

Alvast hartelijk bedankt voor jullie medewerking.
Vriendelijke groet, Peter Hanssen

Hij ligt in het St Antoniusziekenhuis in Utrecht: Soestwetering 1, 3543 AZ Utrecht.

Redactie:

We vonden een van zijn berichten uit het verleden  (1 juli 2003) op de eerste website van slaponline (2001 t/m 2016).
Rubriek: “Hoe is ’t met” (waarin berichten en ervaringen van oud Lieroppenaren gepubliceerd werden).

Zie HIER zijn bericht van toen.