Voor veel Lieroppenaren staat de vakantie weer voor de deur! Maar: tijdens de vakantieperiode slaan inbrekers graag hun slag!

Woninginbrekers zijn niet zo selectief als mensen soms denken. In ieder huis is er wel wat te halen. Inbrekers kijken er vooral naar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. 90 Procent van de inbraken wordt gepleegd door een gelegenheidsinbreker die zijn slag slaat als de kans zich voordoet. Het type huis en moment van de dag doen er voor deze criminelen niet toe.

Een aantal tips
Gaat u van huis weg? Wees dan extra alert en doe uw deur goed op slot, de ramen dicht en een lichtje aan. Doe alsof u thuis bent; ongeacht of u een paar uur of een paar weken weggaat. Laat bijvoorbeeld koffiekopjes staan en de krant liggen, zorg voor een bewoonde indruk door automatische verlichting. Leg waardevolle spullen uit het zicht. Denk ook aan het afsluiten van het tuinhek en de schuur. Vertel de buren dat u een tijd niet thuis bent, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Misschien kunnen ze ook uw oprit gebruiken. En deel de vakantiefoto’s pas op social media als u weer thuis bent.

Meer info en tips?
https://www.eigenhuis.nl/wonen/gezond-en-veilig-wonen/veilig-wonen/inbraakpreventietips#/

Bron: Gemeente Someren.