Al een aantal jaren is het een goede gewoonte dat de Franciscusparochie en de Hervormde Gemeente Asten-Someren gezamenlijk  een oecumenische viering houden. Een viering voor zowel protestanten als katholieken. Oecumenische vieringen zijn leerzaam omdat je dan elkaars spiritualiteit kunt proeven, die soms heel anders is dan wat je zelf kent in je eigen kerk, en dat verrijkt je. Je leert elkaar waarderen als deel van Christus’ wereldwijde en veelkleurige kerk. Het samen zijn, samen bidden en zingen geeft echt een gevoel van verbondenheid.

Het thema van deze oecumenische viering is  “Red je het wel?”. Aan de hand van  Bijbelteksten zullen diaken Swaanen en dominee van Litsenburg u meenemen in hun gedachten over het thema. 

Deze zondag staat in het teken van “Dankdag voor gewas en arbeid”. Een dankdag is een gebruik uit de Middeleeuwen, en in deze viering wordt God gedankt voor de verkregen gewassen. Voor deze gelegenheid zal de kerk versierd zijn met oogstproducten en zullen we samen Avondmaal vieren. Naast Bijbellezingen en gebed is natuurlijk ook ruimte voor samenzang.

U bent van harte welkom op 13 oktober om 10.00 uur in de Protestantse kerk, Speelheuvelplein 6 in Someren.

Jack Swaanen
Diaken