Met een prachtige zondag werd het Nirwana Tuinfeest 2024 afgesloten. Het festival begon gisteren met een indrukwekkend optreden van het Lieropse projectkoor Lumberjack, dat al vroeg op de dag grote aantallen bezoekers naar het Tuinfeest trok. Het massaal gevulde podium, met het 65-koppige koor en de begeleidingsband, bracht met succes elf zware rocknummers ten gehore. Heel apart en uniek! Nog nooit eerder was het zo vroeg in de middag al zo druk op het Tuinfeest!

In de tent vermaakte de tributeband van K3 ondertussen de kinderen en zeker ook de moeders. Een uiterst professionele show inclusief muzikanten en dansers/danseressen.

Natuurlijk is het fijn als het weer tijdens het Tuinfeest mooi is. Maar het kan ook te warm zijn. Mensen voor het podium zoeken naar schaduw. Maar intussen wordt er wel genoten van een uiterst professionele Elton John tribute en Ed Sheeran valt bij de jeugd weer heel goed in de smaak.

Bij tributebands is niet alleen belangrijk hoe goed je je idool muzikaal benaderd maar ook het oog wil wat .Dit heeft The Prodigy XL heel goed begrepen. De indrukwekkende lichtshow bracht hun optreden naar een hoger niveau.

De tribute bands van Anouk en The Red hot Chili Peppers vulden hun sets met alleen maar hits en dat is uiteraard altijd succesvol. Limp Bizkit werd ook zeer goed ontvangen.

De Lieropse rockers van The Precise Patchwork Band hadden besloten Tom Petty te eren. Misschien was niet ieder nummer bekend bij het publiek maar ze brachten dit eerbetoon met veel enthousiasme en dat sloeg zeker over op het publiek dat de extra toegevoegde backing vocals zeker kon waarderen,

Het begint traditie te worden dat de afsluitingsband van het Tuinfeest maar één taak heeft: een feestje bouwen. En daarin is Baby Blue zeker geslaagd. Het barpersoneel, de security, Rien van Lieshout en duizenden toeschouwers gingen mee in de feestvreugde. En het feest bleef maar doorgaan tot er helaas weer een einde kwam aan het 48ste Nirwana Tuinfeest.

Weer een geslaagde editie met op zondag ook weer allerlei activiteiten voor de kinderen. Zoals altijd weer perfect georganiseerd en begeleid.
Een Tuinfeest zonder incidenten en alleen maar blije gezichten. Veranderingen op het terrein die goed uitpakten en weer een uitstekende programmering. En natuurlijk veel dank aan alle vrijwilligers die dit allemaal weer mogelijk maakten.

Ton

De voorverkoop voor het Nirwana Tuinfeest van 2025 is weer gestart. Het festival vindt plaats in het laatste weekend van de bouwvakvakantie.

Zie HIER het optreden van Lumberjack (Studio Tuinfeest Siris).
Zie HIER het optreden van PPB.

Zie HIER  de foto’s van onze slaponline fotograven.