Het kerkplein is afgezet maar waarom?

Vanaf ongeveer 16.00 uur komen meerdere militaire voertuigen vanuit Nijmegen naar het kerkplein in Lierop. Zij nemen deel aan allerlei activiteiten rond Market Garden. Met name Lieropse betrokkenen hebben zich stevig ingezet om zoveel mogelijk voertuigen naar Lierop te krijgen. Zij zijn op het kerkplein te bezichtigen en vanaf ongeveer 18.40 uur rijden zij allemaal in de stoet mee om het vrijheidsvuur over te brengen van de kerk naar het Frank Doucettemonument. Voorafgegaan door de nieuwe auto van de BOA trekt de stoet van slagwerkgroep fanfare St. Willibrordus, geheime fakkeldrager, kinderen , ouders en belangstellenden, veteranen en alle militaire voertuigen via de route Offermansstraat, Lijestraat, Hogeweg naar het Frank Doucettemonument. Daar wordt het fakkelvuur dan overgedragen aan burgemeester Dilia Blok. Actieve buurtbewoners in deze straten hebben verzocht om de vlaggen op te hangen om zo nog meer uitstraling te geven aan de festiviteiten rond de herdenking. Komt u ook?

De organisatie heeft een praktische tip voor de bezoekers die vanavond willen zitten: Neem eventueel een klapstoeltje of een zitkrukje mee omdat niet bekend is hoeveel bezoekers er komen.

Zie eventueel ook het eerdere bericht van deze herdenking op slaponline.

Rob Fritsen maakte afgelopen donderdag namens Siris mooie foto’s bij het vrijheidsconcert en vrijheidsvuur in de Koepelkerk.