Vandaag op slaponline een korte introductie van de bands die zaterdag op het programma staan. Kunnen de thuisblijvers zich alvast voorbereiden op de diverse klanken die over Lierop uitgestrooid zullen worden.

Zaterdag begint het Tuinfeest al om 13 uur, een lange dag voor de boeg.

Eindhoven Rockcity is al jaren lang een begrip en ook dit jaar mogen we in Lierop weer Eindhovense bands verwelkomen. Zoals de opener van deze zaterdag, Sons of Dew. Een echte live band, rauw en dynamisch. Of zoals ze het zelf zeggen: eigenzinnige mix van oprechte rauwe lyrics, melodieuze gitaarlijnen, knallende bas en strakke drums.  Als je wil weten hoe dat klinkt dan zorg je maar dat je om 13.10 present bent.

Na deze trip volgen de Burnout Boys met in hun midden Dennis Weening. Bekend van radio en tv maar vanmiddag stevig rockend in de jaren 90 stijl.

Dan gaan we van de ene bekendheid van tv naar de andere, Mell VF. Vaak te gast bij Vandaag Inside. Johan Derksen is een echte muziekkenner dus met de kwaliteit van dit trio zit het wel goed. Ze brengen een mix van Soul en Blues dus na al het gitaargeweld is dit de ideale band om even lekker tot rust te komen.

En het houdt maar niet op met bekende gezichten vandaag, kosten noch moeite zijn gespaard door de organisatie. Want nu maakt de zanger van Rowwen Heze, Jack Poels, zijn opwachting. Nevenproject heet de band want op de drummer na zijn het neven van elkaar. En ook allemaal doorgewinterde muzikanten. Het wordt een jaren ’70 rockfeestje en uiteraard ook met de nodige humor.

Al zoveel gezien en we zijn nog niet eens op de helft….

Selah Sue is een grote dame in België en ze stond zelfs in het voorprogramma van Prince. Dus werd het ook eens tijd dat ze naar Lierop kwam. Ze zingt en rapt in diverse stijlen. Reggae, jazz, soul, het gaat haar allemaal moeiteloos af met haar karakteristieke stem. Ongetwijfeld wordt dit 1 van de hoogtepunten van dit tuinfeest.

Personal Trainer is een aparte band. Zanger en oprichter Willem Smit houdt niet van een vaste line up en hij is ook geen favoriet van repeteren. Dus wellicht is de band die we vanavond zien pas een maand bij elkaar en hebben ze 1 repetitie gehad. Dus of het wordt chaos of het wordt een briljant optreden, we laten ons verrassen!

Het hoofdpodium wordt vrijgemaakt voor een grote Britse band, Kula Shaker. Sinds dit jaar weer in de originele bezetting. In Engeland had deze band diverse top 10 hits en in Nederland was Hush hun grootste hit. Een optreden van Kula Shaker is een explosie van positiviteit, natuurlijk door de perfecte mix van Britpop en Indiase invloeden. Waarschijnlijk wordt het veld één grote golvende massa.

De avond valt langzaam en de derde Belgische band van deze editie staat klaar. Black Box Revelation bestaat uit een drummer en een zanger/gitarist. Hun bluesrock heeft bij ieder optreden een opzwepende invloed op het publiek. Een echte live band, zeker een aanrader om te gaan checken.

De Britse indie rock veteranen The Vaccines brachten dit jaar hun 6de album uit. Nog steeds mateloos  populair en vooral live zeer overtuigend. De band evolueert langzaam van o.a. Ramones invloeden naar meer poppy invloeden zoals The Killers. Maar geen paniek, het blijft nog steeds stevig rocken.

Noem in Lierop de band Urban Dance Squad en er gaan nog veel oogjes twinkelen. Dus de verwachting is dat als Rudeboy de Multitubestage betreedt deze volledig gevuld zal zijn. Urban Dance Squad werd in de jaren ’90 een wereldband met hun mix van (dit wordt een lange) hiphop, hardrock, heavy metal, funk, soul, reggae en jazz. Hopelijk kan Rudeboy met zijn band het gevoel van de jaren ’90 weer terugbrengen en dan staat gegarandeerd niemand meer stil in de tent.

En dan de afsluiter,,,,,

Het verhaal is inmiddels wel bekend. Joost heeft afgehaakt, de ware reden zal misschien nog wel eens ooit bekend worden. Maar wie is de vervanger? Er word door veel mensen naar gevist maar de organisatie houdt de lippen stijf op elkaar. Alleen sijpelt door dat het een grote act wordt dus zeker de moeite waard om hierop te wachten!

Ton

Zie eventueel ook de introducties van vrijdag