Om 13.00 start de tweede en lange dag van het Nirwana Tuinfeest. Nog te vroeg voor velen maar gestaag komen de muziekliefhebbers binnen. Zij kunnen nog mooi een gedeelte van de set van Sons Of Dew meepikken. Ze doen hun uiterste best het publiek te vermaken. En hard werk loont, er ontstaat een goede klik.

Als iedereen zou rocken als The Burnout Boys tijdens een burn out dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien. Wat een energie, ondanks de teenblessure van frontman Dennis. Vroeg op de middag dus nog niet heel veel publiek maar het aanwezige publiek genoot volop.

Mell Vf staat ideaal gepland op deze zonnige zaterdagmiddag. Aanvankelijk een gok want het volume gaat een stuk omlaag. 25 Graden en toch kippenvel, dat bezorgt Mell met haar uitstekende stem en uiterst professionele begeleiding op drums en orgel.

Jack Poels en zijn neven, Nevenprojekt, brengen 70’s rock. Uniek natuurlijk dankzij de karakteristieke stem van Jack en het Limburgse dialect.

Bestaat perfectie? Na het optreden van Selah Sue waarschijnlijk wel. Alles klopte aan dit optreden. De aankleding, de outfits, de zang, de muzikaliteit, de beats. Veel toeschouwers konden ze natuurlijk wel maar alle anderen werden aangenaam verrast door dit optreden. Het hoogtepunt van de dag.

Personal trainer is een project waar de muzikanten regelmatig wisselen. Ook wordt er amper gerepeteerd samen. Maar van dit alles was niets te merken, het was een uitstekend optreden van deze populaire band.

De Borreltuin en Vinylbus zijn dit jaar verhuisd. Nu is het meer een afgezonderde area met zitjes, voedsel en speciaal bier. En natuurlijk 50 jaar pophistorie vanaf vinyl er werd dus ook volop gedanst. Aanvankelijk was het wat huiver dat de intieme sfeer van voorheen zou verdwijnen. Het was wel drukker en groter maar de sfeer was nog steeds lekker laidback.

Britpop mag ook nooit ontbreken op het Tuinfeest. Dit jaar is de eer voor de comeback van Kula Shaker in de originele bezetting. De professionaliteit straalde er vanaf en het was duidelijk te zien dat de mannen blij waren dat ze weer herenigd zijn.

Ondertussen wordt er volop gespeculeerd wie toch de surprise act zal zijn. Zelfs Metallica word genoemd. Maar het blijft geheim, het is afwachten wie van de organisatie zijn/haar mond voorbij praat.

Officieel een duo maar live een trio, het Belgische Black Box Revelation. Alweer een band uit Belgie die ook in Nederland mateloos populair is. Het viel niet mee om een plekje te vinden in de tent.

Er moet op zijn tijd ook gegeten worden en gelukkig is er keuze genoeg. Ook is de food area ruimer opgezet en kan iedereen relaxed het buikje vol eten.

En er staat weer een Britse band te trappelen om op te treden. Al lang een gevestigde naam in het rockcircuit. Een uitstekende zanger en showman en een topband maakten dit tot één van de beste optredens vandaag.

Iedereen die in de jaren ’90 regelmatig Nirwana bezocht stond gisteren in de tent bij Rudeboy die The Urban Dance Squad tot leven bracht. En hij kan het nog steeds, ook mede dankzij een uitstekende band. Jeugdsentiment voor velen maar ook een aangename verrassing voor de aanwezige jeugd.

De surprise act zou tot 23 uur geheim blijven maar het lekte toch al eerder uit. The Opposites vervingen de afgehaakte Joost. Was er iemand treurig dat Joost er niet was? Waarschijnlijk niet want vanaf de eerste beat was het op het hele veld één groot feest. Een uniek optreden was het want The Opposites doen het even rustig aan. Maar ze hebben ongetwijfeld geen moment spijt dat ze het Tuinfeest uit de brand hielpen. Het duo genoot zichtbaar en ze bleven het publiek maar opzwepen. Joost? Wie is Joost?

Einde van een afwisselende zaterdag met verrassingen en hoogtepunten. Eigenlijk geen dieptepunten en dat komt ook voor een groot gedeelte door de ontspannen, relaxte sfeer die al tientallen jaren heerst op het Tuinfeest.

Ton

Zie HIER de foto’s van onze slaponline fotograven.