Voor dit toernooi was gisteren de SV Lierop kantine omgetoverd in een geweldige digitale toernooi arena. Deelnemers aan het (3de) FiFa toernooi (editie 2024) kwamen uit alle Lieropse windstreken, zelfs uit Eindhoven.
Vanwege de vele inschrijvingen was het toernooi gesplitst in een “vroeg” op de middag en een “laat” op de middag toernooi waarbij “vroeg” de leeftijdscategorie van O11 en lager betrof en “laat” vanaf O13 en ouder. De wedstrijdduur was 10 minuten verdeeld over 2 helften van 5 waarin tactiek en techniek kon worden aangepast indien gewenst.

Het “vroeg” toernooi bestond maar liefst uit 5 poules waarin 23 spelers en speelster aktief waren. De vonken vlogen van de schermen af, er werd digitaal gestreden waarin de temperatuur en het geluid in de kantine normaal alleen door een clubkampioenschap wordt geëvenaard.
Nadat de poulewinnaars (Jens Martens, Lars van der Zanden, Job van Seggelen, Vic Kusters, Ries van Lieshout) en beste nummers 2 (Mees Reinders, Bram Adriaans, Stan Kusters) bekend waren konden de kwartfinales starten. Met minimale verschillen gingen de halve finalisten (Ries van Lieshout, Lars van der Zanden, Job van Seggelen, Vic Kusters) verder strijden om de felbegeerde SV Lierop FiFa wisseltrofee.
De finale werd een strijd tussen Lars van der Zanden en Job van Seggelen. Hier kwam Job als uiteindelijke winnaar naar voren en werd de eerste FiFa kampioen van deze zaterdag.

Na zoveel digitale strijd kon het “laat” toernooi natuurlijk niet achterblijven. Deze kanonnen speelden een toernooi waarin 20 spelers waren verdeeld over 4 poules. Bijzondere vermelding hierbij is dat de winnaar van ”vroeg” Job gevraagd werd om een laat verschenen toernooigaatje op te vullen. Dat hebben we geweten!
De grote teams der aarde werden door de spelers gebruikt om via alle mogelijke skills de tegenstanders af te troeven. Hierin slaagden alle poulewinnaars (Niels van den Heuvel, Han van de Laar, Keano Hurkmans, Cas van Vlokhoven) en de nummers 2 (Tim van Lieshout, Job van Seggelen, Levi van de Waarsenburg, Tom Gruyters) met verve. De kwartfinale resultaten leidden tot halve finales tussen Niels van den Heuvel – Job van Seggelen en Keano Hurkmans – Cas van Vlokhoven waarbij toernooi winnaar 2023 Keano Hurkmans en 2024 “vroeg” winnaar Job van Seggelen zich plaatsten voor de Finale. En wat voor een Finale werd dit! Een sportief gelijkspel waarna strafschoppen de winnaar van “laat” gingen bepalen. Hierin moest de 2023 FiFa King buigen voor de nieuwe 2024 FiFa King. Job van Seggelen werd de winnaar van “laat” waarna hij terecht tot FiFa King 2024 werd uitgeroepen na het winnen van beide toernooien! Proficiat Job!

Dit mooie e-toernooi was niet mogelijk geweest zonder het beschikbaar stellen van alle playstations, FiFa spellen, TVs en beeldschermen. Iedereen hiervoor heel hartelijk bedankt, top! Ook het kantine team (Marja Hurkmans, Harrie van Vlokhoven) leverde weer een prestatie van formaat om deelnemers, supporters en afgevoetbalde veteranen tijdig van een natje en een droogje te voorzien. En dat over een toernooi dag die incl. voorbereiding om 11.30 uur startte en uiteindelijk leidde tot een opgeruimde kantine om 21.30 uur. Wij als organisatie kijken al uit naar de 2025 editie en hopen dan wéér zoveel deelnames en spelplezier te kunnen verwelkomen. Tot volgend jaar!