Het gebouwtje op ons kerkhof, in Lierop bekend als het Knekelhuisje, gebouwd rond 1899, heeft door de jaren heen veel veranderingen gezien. Het diende vroeger als lijkenhuisje dat gebouwd werd op grond van de Wet op besmettelijke ziekten uit 1872. De laatste jaren heeft het enkel nut voor opslag van materialen.

Het Knekelhuisje heeft zorg en aandacht nodig. Daarom hebben we besloten om dit oude huisje te restaureren en nieuw leven in te blazen.

Het schoonmaken van de buitenkant van het knekelhuisje is al achter de rug. Op dit moment is Willy Looymans bezig met het herstellen van de gebreken van het metselwerk en repareren van scheuren. Ook de binnenkant heeft wat reparatie nodig aan het houtwerk.

We zijn momenteel ook bezig met het bedenken van een mooie inrichting die recht doet aan de betekenis van deze plek. We willen in het kapelletje ‘Het Knekelhuis’ gelegenheid geven om een kaarsje te ontsteken, iets op te schrijven, een moment van bezinning te hebben en uw dierbaren te gedenken die hier hun laatste rustplaats hebben gevonden.

We houden u op de hoogte van de voortgang van het ‘Knekelhuisje’. We kijken er naar uit dat het volledig gerestaureerd is en hopen dat u het kapelletje zult omarmen als een kostbaar juweel op ons prachtige kerkhof.

Els van der Heijden
namens de locatieraad van Lierop