Laden Evenementen

Simon Peeters gaat vertellen over zijn carrièreswitch

Na 23 jaar in de bouw te hebben gewerkt heeft hij een omscholing gedaan en is in de gehandicaptenzorg gaan werken. Hij werkt bij Oro in Gemert op een dagbesteding genaamd ‘De Loods’.

Bij ‘De Loods’ komen cliënten tussen de 15 en 75 jaar, veelal met een licht verstandelijke beperking die niet mee kunnen in het “normale” bedrijfsleven.

Bij ‘De Loods’ maken ze licht productiewerk zoals spijkerklips en keilbouten. Ook doen ze aan houtbewerking en maken dat samen met de cliënten vogelhuisjes of buurtkastjes die in Gemert worden geplaatst en waar mensen gratis levensmiddelen of verzorgingsproducten uit kunnen halen.

Verder hebben ze een klusteam en gaan ze bij woongroepen van Oro klusjes maken samen met de cliënten.

Simon is echt heel blij dat hij die stap naar de zorg heeft gemaakt en zal hier nog veel meer over vertellen op maandagavond 22 januari.

Na de pauze gaat Bart Megens vertellen over ‘zijn missie’

Deze missie is toevallig ontstaan. Afgelopen 1,5 jaar heeft hij aan 3 activiteiten deelgenomen waaraan hij voorafgaand zou zeggen: dat ga ik nooit doen.

Eerst de Passie. Toen Erik Hesius hem vroeg om mee te doen aan de Passie wilde hij nee zeggen. Maar Bart kreeg een seintje van “boven” dat hij maar mee moest doen. Dat heeft hij gedaan en elke repetitie was emotioneel door de mooie liedjes die met gevoel werden gezongen. Na de uitvoering voelde Bart dat dit goed was voor hem en zijn verwerkingsproces.

De Kennedymars kwam voorbij, altijd geroepen dat hij hem nooit ging lopen. Nu was de Kennedymars gekoppeld aan het KWF. Bart dacht “dat ga ik een keer doen en proberen zoveel mogelijk geld op te halen”. Elke oefenrondje was verwerking.

De reis naar de Kilimanjaro is ontstaan door een bericht vorig jaar in het Contact waarbij de reis werd beschreven. Tijdens het lezen van het bericht had Bart zoiets van: “als ik daarboven ben kan ik mijn 30 jaar geleden overleden broer Rob en mijn bijna 2 jaar geleden overleden vriendin Annelou een figuurlijke boks geven. Dichter bij de hemel kan ik niet komen”. Een hele mooie, fysiek zware, emotionele en helende reis.

Voor niet leden is deze avond  toegankelijk tegen een kleine vergoeding, aanmelden graag via wijvrouwen.lierop@gmail.com

Maandag 22 januari
Aanvang 20.00 uur in de kantine van SV Lierop

Toos Stienen
Namens Vrouwen van Nu, Lierop

 

Share This Story, Choose Your Platform!