Berit Smits uit Lierop heeft een kookboek geschreven over gezonde voeding voor kinderen. Het boek heeft de titel ‘Waarom onze kinderen verhongeren in overvloed. Bewustwording over voedselrijkdom en gezondheidsarmoede.’

In een tijd waarin de gezondheid van kinderen centraal staat, was het voor Berit belangrijk om actie te ondernemen. “Als orthomoleculair kindervoedingsadviseur, moeder van drie en kindertolk heb ik dit boek geschreven om ouders praktisch te ondersteunen in het creëren van een gezonde en gezellige eetcultuur thuis”, zegt de schrijfster.

Berit, moeder van drie kinderen en orthomoleculair kindervoedingsadviseur, biedt een eetervaring waar plezier en voeding samenkomen. Berit over haar boek: ”Leer niet alleen voedzame maaltijden bereiden, maar ook de tafelsfeer ontspannen houden. Ontdek de geheimen van de juiste mindset, nuttige kennis en praktische tips die dit boek biedt. Hier gaat het om meer dan alleen het eten; het draait ook om de omgeving die zorgt voor plezier tijdens het eten. Krijg antwoorden op vragen zoals hoe je genoeg groenten op tafel krijgt en hoe je de sfeer gezellig houdt.”

Het boek bevat ook 41 gezonde en kindvriendelijke recepten.

Vorig jaar bracht Berit een boek uit met als titel ‘In 12 stappen een relaxed kind’. Dit boek was één van de winnaars is van de publieksprijs van BoekGoud. Berit won de publieksprijs in het genre ‘Gezondheid & Persoonlijke Ontwikkeling’.

Bron: Siris