Afgelopen zaterdag 28 en zondag 29 september vond in het Tsjechische Loket de “Sidecarcross of Nations” plaats. Twaalf deelnemende landen stuurden hun 3 beste zijspanteams naar Tsjechië om daar uit te maken welk land zich wereldkampioen zijspan motorcross voor landenteams 2024 mocht noemen.

De sterke en constante prestaties van Han van Hal gedurende het hele seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven waardoor hij door de KNMV geselecteerd werd voor Team NL en gekoppeld werd aan stuurman Gert van Werven als vervanger voor diens bakkenist, Aivar van de Wiel, die herstellende is van een beenbreuk. Dat Aivar een goede vriend van hem is, was voor Han nog een extra motivatie.

Team NL bestond uit:
Koen Hermans en Ben van de Boogaart
Tim Leferink en Dion Rietman
Gert van Werven en Han van Hal

Tijdens de eerste trainingen op zaterdag klikte het meteen tussen Han en zijn, voor hem, nieuwe stuurman. Team NL behaalde ’n vierde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijden.

Op zondag werden er drie manches verreden van ’n half uur plus twee ronden. In iedere manche reden twee deelnemers per land, zodat iedereen tegen elkaar gereden had na drie manches. Na een uiterst spannende derde manche, waarin de twee Nederlandse teams, met Han van Hal, ijzersterk voor de dag kwamen, wist Team NL de overwinning veilig te stellen. Met ’n miniem verschil van 1 punt werd Groot-Brittanië naar de tweede plek verwezen. Frankrijk eindigde als derde.

Een prachtige prestatie van Team NL en een mooie beloning voor de vele uren trainingsarbeid die Han in zijn hobby investeert.

Aanstaande zondag kun je de kersverse Lieropse wereldkampioen in actie zien op circuit de “Herselse Bossen” in ons eigen Lierop tijdens de “Open Nederlandse Kampioenschappen” sidecarmotocross!

Onderstaande groepsfoto staat Han 2e van rechts.

Van onze reporter ter plaatse
Twan Verbruggen

Zie ook het persbericht dat we kregen van MAC Lierop (Stefan Adriaans).