Na ons laatste bericht van zaterdag 31 augustus is het tijd om terug te kijken op deze bijzonder geslaagde dag met een verzameling foto’s en films.

Bijna 150 geïnviteerde bekende en onbekende Nederlanders gingen zondag 1 september voor de achtste keer in de Tour Der Ongeschoren Benen Classic van start voor hun tocht door de Brabantse Peel en de Kempenregio van en naar Lierop. Deze ludieke toertocht combineert de rock-‘n-roll van de muziekscene met de passie voor de wielersport.

BN’ers uit de muziek- en festivalwereld en oud-wielrenners werden vanaf 10.00 uur voor gemeenschapshuis De Vurherd aan het publiek voorgesteld door stadionspeaker Martie Jeuken uit Someren en entertainer Rob Scheepers uit Sterksel. Onder hen de huidige wielerprofs Pascal Eenkhoorn, Youri Havik en Pauliena Rooijackers, de nummer 3 van de laatste Tour de France Femmes en de oud-wielrenners Servais Knaven, Bart Voskamp, Theo de Rooij, Adrie van Houwelingen, Franky DeGendt, Kenny van Hummel, John van den Akker, Piet Rooijakkers en Aart Vierhouten. Ook Leo Alkemade met zoon Kars en Frank Lammers stonden aan de start.

Om 11.00 uur klonk het vertreksein voor de eerste kilometers die de deelnemers door de dorpskom voerden. Vervolgens ging het peloton het onder leiding van koersdirecteur Peter Winnen richting Valkenswaard. Na 62 kilometer was in dit wielerdorp de rustplaats. Mede-organisator Mark van Horik en acteur Frank Lammers hielden de tocht daar voor gezien.

Pascal Eenkhoorn
De tocht ging richting Achel en via Leende, Someren en Asten weer naar Lierop, waar na 110 kilometer op de Laan ten Boomen de verlossende eindstreep lag te wachten. Pascal Eenkhoorn kwam als eerste over de finish. Hij kon het toch niet laten om er een wedstrijdje van te maken.

Evenals voorgaande jaren was er ook dit jaar gekozen voor een goed doel. Dit keer ging er een cheque ter waarde van 1.000 euro naar de Stichting No Guts No Glory, die bijzondere muzikale belevenissen en wensen mogelijk maakt voor mensen met kanker en hun mantelzorgers.

Zie hieronder enkele links van de foto’s en de films van Siris TV met interviews van Harrie van Horik met o.a. bekende Nederlanders.

Foto’s Peter Maas (slaponline fotogalerij)
Foto’s Patrick Janssen (het Contact)
Foto’s Nannie van Hoof doorkomst Someren-Eind (Siris)