De Halloween-avond op het Kerkplein in Lierop was een groot succes. Het evenement, georganiseerd door het Oranjecomité Lierop, trok veel bezoekers die genoten van een mix van spanning, gezelligheid en spectaculaire shows.

Griezels en sensatie
Vanaf 19:00 uur barstte het spektakel los met een openingsshow waarin de griezels werden losgelaten, waarna bezoekers zich konden onderdompelen in de griezelige sfeer van Halloween.

Voor de echte waaghalzen waren er twee spookhuizen: in “Shadowhunters” moesten bezoekers samen met Vampierenjager Ravenwood hun weg vinden door een duister labyrint, terwijl “Lost Senses” hen blootstelde aan een sinister experiment waarbij hun zintuigen op de proef werden gesteld.

De scarezone “Portals” trok veel aandacht; elke twintig minuten verschenen met veel bombarie gruwelijke wezens om bezoekers op het plein de stuipen op het lijf te jagen. Ook aan jonge bezoekers was gedacht met “Hekserij met de Mystings”, een magische en humoristische activiteit waarin drie eigenzinnige heksenzussen centraal stonden.

Naast de spannende attracties was er voldoende gelegenheid om te ontspannen met een hapje en drankje op het plein. Bezoekers bepaalden zelf hoe eng hun ervaring was; wie liever niet verrast wilde worden door de griezels, kon een gekleurd lampje dragen om met rust gelaten te worden door de acteurs.

Een magisch slot
De avond werd spectaculair afgesloten met de licht- en lasershow “Nightfall” om 22:00 uur bij de Koepelkerk. Deze indrukwekkende show toverde de kerk om tot een magisch schouwspel en was voor velen het hoogtepunt van de avond. Een prachtige registratie van de show is onderstaand te zien.

De organisatie wil via deze weg alle acteurs, vrijwilligers, grimeurs (onder leiding van Madelon Vervuren-Verrijt) en de volgende partners bedanken voor hun inzet: Teuneman Events, Koster Creations, Shine Wave Lasers, CorAudio, Gemeente Someren, Top Partyverhuur, Bella Amica, Herberghe De Coeckepanne, Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën, Gilde van Sint Antonius Abt, Trimsalon ’t Broekkantje, Klirrekast (Speledonckers) & EHBO Someren. Dankzij hun hulp en betrokkenheid werd Halloween Lierop 2024 mogelijk gemaakt.

Peter Maas maakte namens Slaponline een fotoreportage van de avond, die te bekijken is in de Fotogalerij.

Organisatie