Wat de uitslag zal zijn komt uit de resultaten van de metingen van het luchtmeetstation dat sinds 1 juli bij Indoor Curling Brabant van Petra en Henrie Kuijpers is geplaatst.

Het mobiele luchtmeetstation meet fijnstof, stikstofdioxide en vluchtige organische stoffen. Metingen geven informatie over de gemeten concentratie van stoffen op de betreffende meetlocatie. Door langere tijd op één plek te meten, kunnen verschillen in onder andere meteo-omstandigheden (windrichting, weersomstandigheden) worden uitgemiddeld. Dat geeft een betrouwbaar resultaat over de luchtkwaliteit.

Via de website Omgevingsdienst Midden- en Westbrabant zijn de meetgegevens van Lierop tijdens de meetperiode (die duurt t/m december 2024) te volgen.

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, wordt hieronder aandacht besteed aan dit mobiele luchtmeetstation. Wethouder Willem van Doorn, Martien Kusters en Marc Arts, coördinator Luchtkwaliteit-onderzoeken leggen uit waarom het station in Lierop staat.