Op 19 oktober keert Halloween Lierop terug voor een avond vol angstaanjagend vermaak, geschikt voor alle leeftijden. Het evenement, dat jaarlijks wordt georganiseerd door het Oranjecomité Lierop, vindt plaats op het Kerkplein en start om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Spookhuizen en activiteiten
Halloween Lierop biedt verschillende spookhuizen en activiteiten die je gegarandeerd de rillingen bezorgen. In het spookhuis ‘Shadowhunters’ strijd je samen met vampierenjager Ravenwood tegen de gevreesde schaduwjagers die je op de hielen zitten. Durf jij de uitdaging aan en vind je de uitweg op tijd?

Voor een intense, zintuiglijke ervaring is er ‘Lost Senses’, waar je deelneemt aan een sinister experiment. Je gehoor en zicht worden volledig verstoord, waardoor je op je andere zintuigen moet vertrouwen om de weg te vinden.

Het Kerkplein verandert in de scarezone ‘Portals’, waar elke 20 minuten een portaal opengaat en griezelige wezens tevoorschijn komen om je de stuipen op het lijf te jagen. Tussendoor kun je bij de bar op het plein terecht voor eten en drinken, ideaal als je even aan de spanning wilt ontsnappen.

Voor gezinnen met jongere kinderen is er ‘Hekserij met De Mystings’, waar kinderen kennismaken met de magie van enkele onhandige, maar kwaadaardige heksen. Deze activiteit is speciaal ontworpen om jongere bezoekers op een speelse manier te betrekken.

Spannende shows
De avond begint om 19:00 uur met ‘The Gates Are Open’, waarbij de poorten van Halloween Lierop officieel worden ontsloten. In samenwerking met de Lieropse Gildes worden de griezels losgelaten, waarmee het feest op spookachtige wijze van start gaat.

De spectaculaire afsluiting volgt om 22:00 uur met de slotshow ‘Nightfall’. De iconische Koepelkerk vormt het indrukwekkende decor voor een betoverend schouwspel van licht en muziek. Zo heb je de Koepelkerk nog nooit gezien. De combinatie van een prachtig lichtspel en krachtige muziek zorgt voor een onvergetelijke afsluiting van de avond.

Munten
Tijdens het evenement zijn munten te koop, die gebruikt kunnen worden voor toegang tot de twee spookhuizen (‘Shadowhunters’ en ‘Lost Senses’) en voor het bestellen van eten en drinken bij de bar. Munten kunnen uitsluitend met pin worden aangeschaft.

Toegang en meer informatie
Halloween Lierop is gratis toegankelijk voor iedereen. Meer informatie over het evenement, de activiteiten en eventuele programmawijzigingen is te vinden op de website www.halloweenlierop.nl.

Met vriendelijke groet,
Oranjecomité Lierop