Laden Evenementen

Aankomend weekend wordt een van de afsluitende ONK Zijspan Quad Masters wedstrijden verreden op circuit de Herselse bossen in Lierop.

MAC Lierop zijspanrijders Han van Hal & Stephan Wijers

Nu het WK-kampioenschap voor dit jaar in zijn geheel is afgesloten, kunnen de heren zich volledig en vol overgave op de laatste twee ONK-wedstrijden gaan storten, want de komende weekenden vinden in Lierop en Valkenswaard de afsluitende ONK Sidecar & Quad Masters wedstrijden van het seizoen plaats.

In de laatste dagen in de aanloop naar deze wedstrijden zetten de Sidecars de ultieme regelrechte lijn naar een van de laatste wedstrijden van het jaar, waar eenieder wederom zeer spannende taferelen voorgeschoteld gaat krijgen op een van de zwaarste circuits ter wereld!

Tussenstand bij de Sidecars
Na zeven wedstrijden staan zijspan duo Koen Hermans & Ben van den Bogaart nog steeds onverminderd aan kop.

Lijstaanvoerders in de tussenstand: Koen Hermans & Ben van den Bogaart

Zij worden direct op negentien punten gevolgd door Tim Leferink & Sem Leferink, waarna met zesendertig punten onze eigen MAC Lierop leden Stephan Wijers & Han van Hal op de derde plaats in de tussenstand volgen.

MAC Lierop rijders aan de start
In Lierop kunnen we Han van Hal met zijn vaste teammaat Stephan Wijers tijdens de voorlaatste ONK-wedstrijd bij de Sidecars op circuit de Herselse bossen in actie zien. Een week later op zaterdag 12 oktober rijden zij hun finalewedstrijd op het Valkenswaardse Eurocircuit. Momenteel staat Team Wijers/Van Hal op een derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Davy Ebben & Nick Maas bij de NK-zijspannen

Bij de NK-zijspannen zien we Davy Ebben & Nick Maas en Lins Stijnen & Jimmy Horyon. Bij de Cup Zijspan klasse staan Eric Hurkmans & Ben Peters achter het Lieropse starthek.

Tussenstand bij de Quads
Met nog twee wedstrijden te gaan staat de Duitser Manfred Zienecker met acht punten voorsprong onverminderd op de eerste plaats in de tussenstand gevolgd door respectievelijke tweede en derde plaatsen door Mike Van Grinsven en Julian Veldman op acht en tien punten achter de koploper.

De start van de ONK-Quads

Na de laatste wedstrijd in het Gelderse Halle werd de derde plaats van de Belg Jan Vlaeymans overgenomen door Veldman. Vlaeymans kwam vooral in de eerste manche niet goed uit de verf, waardoor hij zijn derde plaats moest afstaan en volgt nu op tweeëntwintig punten van de koploper. Hiermee zouden vooral de eerste drie voor behoorlijk wat spanning in het kampioenschap kunnen gaan zorgen, daar zij vanuit de top drie allen binnen de tien punten vallen.

Onverwachte verrassingen van de favorieten in Lierop
Ricardo Phoelich en Joe Maessen, de grote favorieten van verleden jaren, blijven met zesde en zevende plaatsen achter in de tussenstand van het kampioenschap, maar ook zij kunnen op het zware zandcircuit van Lierop nog voor onverwachte verrassingen gaan zorgen.

Bij de NK-zijspannen spanning tussen Barink en Vlot
Bij het NK gaat de strijd vooral tussen de twee sterke combinaties Tim Barink & Gijs Barink en het duo Roger Vlot & Jimmy Horijon. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en zullen in Lierop alles op alles zetten om de beslissende voorsprong te pakken. Ryon en Jesse Dijkstra staan momenteel op de derde plaats, maar zijn nog niet uitgeschakeld in de titelstrijd. Een goede race op het zware zand van Lierop kan hen terug in de strijd brengen.

Strijd in de Zijspan Cup klasse
In de Cup-klasse lijkt de titelstrijd al grotendeels beslist. Alex Brusselers & Joppe Susebeek staan ruim aan de leiding en hebben een comfortabele voorsprong op het team van vader en zoon Pierre van der Venne & Nick van der Venne, die met hun linkse bak tweede staan. Bas Langens & Heikki van Schijndel maken de top drie compleet, maar zullen nog flink aan de bak moeten om hun positie te behouden.

Nevenprogramma NK en Cup Quads
Naast de vernoemde klasse komen ook NK/Cub Quads wedstrijden in beide klassen aan de start, waarvan in onderstaand overzicht de complete tussenstand is te raadplegen.

KNMV Quadcross en Zijspancross 2024… de totaalstand.

Electrocross Lierop met demonstraties voor de allerjongsten
Onder de noemer de jeugd heeft de toekomst zal er aankomend weekend op circuit de Herselse bossen ook weer toekomstmuziek gaan klinken met de nieuwste generatie Elektromotoren, want voor de allerjongsten zijn hier op een demonstratie circuit ook de modernste motoren verzorgd door KTM Nederland die met hun nieuwste E-Mini’s of wel elektrische crossmotoren naar Lierop komen.

KTM Nederland met hun nieuwste Elektrische E-Mini in Lierop

Met demonstraties voor kinderen van 5 tot 10 jaar (afhankelijk van lengte/gewicht) die graag eens op een motor stappen is er onder begeleiding van een professionele gecertificeerde trainer tussen 11.00 uur tot 15.00 de mogelijkheid om op een speciaal daarvoor geprepareerd circuit met E-mini bikes test rondjes te maken. Gratis aanmelden kan ter plaatse bij de trainers van KTM, waar voor kleding, helm en laarzen wordt gezorgd.

Volledig programma ONK Sidecar & Quad Masters Lierop
Het complete overzicht, voorinschrijvingen, actuele programma, tussenstanden en het laatste nieuws over de ONK Sidecar en Quad masters zijn de komende dagen allemaal via onze website terug te vinden.

In Lierop staan de klasse ONK Sidecar, Quad Masters, NK Zijspan en Quads en de Cup Zijspan & Quads achter het starthek. De trainingen starten om 09.00 uur en de wedstrijden rond 11.00 uur.

Entree Circuit de Herselse bossen

Toegangsprijzen aan de dagkassa:
• Volwassenen vanaf 18 jaar: € 22,-
• Jeugd 13 t/m 17 jaar: € 10,-
• Kinderen t/m 12 jaar: GRATIS

Kijk voor het complete overzicht op http://maclierop.nl

Vanaf deze plaats heten we iedereen van harte welkom in Lierop tijdens de ONK Sidecar & Quad Masters op zondag 6 oktober a.s. voor alweer een hele mooie motorsportdag.

 

 

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!