Het was weer een stralende dag tijdens het Ledenuitstapje van de Vrienden van de Koepelkerk. Na een lekker kopje koffie bij de Coeckepanne vertrok men per fiets richting Someren.

Bij Sint Jorisgilde werden we gastvrij ontvangen en opgedeeld in 3 groepen waarbij elke groep een andere activiteit bezocht. Deze activiteiten bestonden uit bezoek aan de Molen, rondleiding de Donck en Koningschieten.

De rondleiders wisten zeer boeiend te vertellen over de geschiedenis van de Molen en de Donck. Men mocht zelfs in de Molen klimmen en terplekke bekijken hoe deze molen tarwe maalt. Ook bij de Donck kreeg men een mooi inkijkje wat er achter de schermen allemaal plaats vindt. Het was zeer de moeite waard.

Op het terrein van Sint Jorisgilde vond het Koningschieten plaats wat resulteerde in 3 koningen. Patrick Verbakel, Twan Verbruggen en Erik Hesius mogen zich voortaan Koning van de Vrienden van de Koepelkerk noemen. Tijdens de lunch werd Adrie Mennen bedankt voor zijn jarenlange inzet in het bestuur van de Vrienden vd Koepelkerk. Adrie is hier dit jaar mee gestopt en wordt opgevolgd door Sandra Vrede.

Rond 16.00 uur vertrokken we weer naar Lierop en brachten een bezoek aan de boerderij van Stichting Liever Lierop. Men kon zien dat daar hard gewerkt was met een zeer mooi resultaat. We kregen een inkijkje in alle 12 appartementen + gezamenlijke ruimtes.

Rond 18.00 uur ging de fietstocht verder naar Nel van Oosterhout waar een lekker buffet klaar stond en we nog gezellig na konden kletsen. Kortom het was weer een hele mooie dag met een hele grote opkomst.

Zie de foto’s in de slapgalerij.

Petra Kuijpers
Namens de Vrienden