Nederlands beste metselaar Bram van Heugten (20) uit Lierop behoort tot de beste metselaars ter wereld. Tijdens de WorldSkills in Lyon, afgelopen week, won hij een Medal for Excellence voor het hoge aantal punten dat hij heeft behaald. Hij eindigde op een fantastische achtste plek in de strijd om de wereldtitel voor zijn vakkundigheid.

In Lyon (Frankrijk) vonden van 10 tot 15 september de WorldSkills plaats. Meer dan 1.500 mbo-studenten wereldwijd namen het tegen elkaar op in hun vakgebied. In de categorie metselen verscheen Bram aan de start namens Nederland. Vier dagen lang werkte hij aan zijn opdracht in opperste concentratie. Gedurende de wedstrijd doorstond Bram ook moeilijke momenten, maar wist zich te hervatten en leverde zaterdag een piekfijn verzorgd metselwerk op. Bram greep naast de medailles, maar scoorde een dermate hoog puntenaantal dat hij een Medal for Excellence in ontvangst mocht nemen.

Goud na twee keer zilver
Bram studeert metselen aan Ter AA op de BouwInfraCampus in Mierlo, in samenwerking met Bouwmensen Mierlo. Eerder dit jaar won Bram de nationale titel tijdens Skills the Finals in Den Bosch. Het was inmiddels de derde keer dat de Lieroppenaar het ereschavot van Skills mocht betreden. Nadat hij het goud omgehangen kreeg, ging hij direct door met zijn training met zijn begeleiders André Beerten van Ter AA en Marcel van de Berkmortel van Bouwmensen Mierlo. Ook in de zomervakantie trainde hij door. Daarnaast maakt hij de nodige meters bij zijn leerbedrijf Hartman Bouwbedrijf in Heusden.

WorldSkills 2024
Skills Heroes en WorldSkills zijn dé vakwedstrijden voor mbo-studenten. De wedstrijdopdrachten zijn van hoog niveau en vragen vakmanschap van de studenten. Tijdens de WorldSkills kwamen studenten uit meer dan 65 landen bij elkaar in Lyon (Fr). In 62 vakwedstrijden werd duidelijk wie de beste vakmensen wereldwijd zijn. Deelnemers doorlopen een intensief traject op maat en worden ondersteund door een vakexpert en docent.

Zie HIER ook de foto’s van Bram op de website van de Worldskills.