Het café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit de gemeente Asten, Deurne en Someren (Lierop) en is geopend van 19.30 – 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur in ’t Kwartier, Kerkstraat 10 in Asten. De toegang en het eerste kopje koffie zijn gratis

Van Johan van Lierop kregen we onderstand bericht…

Op dinsdag 3 september opent het Alzheimer Café Peelland na een maand vakantie weer zijn deuren. Het thema is: bewegen bij dementie.

Een mens is geboren om te bewegen. Voldoende dagelijkse beweging is van groot belang voor de gezondheid. Bewegen voorkomt of verkleint de kans op veel ziekten en gevolgen van ziekte. Wat voor alle mensen geldt, geldt net zo goed voor mensen met dementie. De Wereld Alzheimer Dag in september staat daarom in het teken van bewegen en dementie. Toch is het voor veel mensen lastig om dagelijks voldoende te bewegen. Om daarbij te helpen worden er voor de inwoners van Someren, Asten en Deurne diverse beweegactiviteiten georganiseerd. Lotte Groothusen weet als geen ander de weg binnen deze beweegactiviteiten. Tijdens het Alzheimercafé zal zij in gesprek gaan met Theo Lankhorst over zin en onzin van bewegen. Diverse activiteiten waar mensen met dementie aan deel zouden kunnen nemen worden besproken. Zoals tijdens ieder Alzheimer Café is het mogelijk vragen te stellen aan de gast van de avond.