Op zondag 1 september zal de achtste editie van de ‘Tour der Ongeschoren Benen’ met start- en finishplaats in Lierop weer gereden worden. Waren vorig jaar onder andere Tom Dumoulin en 3-voudig Olympisch Kampioen Harrie Lavrijssen de BN’ers die Lierop aandeden, ook nu zullen er weer vele bekende namen mee gaan doen met deze ludieke toertocht. Wie dat zijn zal de komende week wel bekend gemaakt worden. Zeker is nu al dat de muziekwereld goed vertegenwoordigd zal zijn met o.. groepsleden van Pater Moeskroen en de bands van Anouk en initiatiefnemer Guus Meeuwis. Dat geldt ook voor dialectzanger Ton Engels die in wielerkringen bekend is door zijn gezongen ode aan Tom Dumoulin. Een vertrouwd gezicht aan de start is de uit Mierlo afkomstige acteur Frank Lammers. Ook bij onze zuiderburen is hij bekend geworden door zijn rol in de serie Undercover. Een gedeelte van de route gaat over Belgisch grondgebied. Acteur en cabaretier Leo Alkemade heeft zich dit jaar opnieuw aangemeld voor deelname. De zanger van het succesnummer “In het Wiel” heeft zijn wielrennende zoon Kars gevraagd om hem “uit de wind” te houden. Steef van Stiphout en Joachim van Maaren vertegenwoordigen op de racefiets het presentatieteam van het RTL-programma Editie.nl.

Ook al bekend is dat de tweevoudig ritwinnaar in de Tour de France op de legendarische Alpe d´Huez, de Limburger Peter Winnen, zijn debuut zal maken als koersdirecteur in de Tour Der Ongeschoren Benen Classic. In de afgelopen jaren stond hij al regelmatig aan de start van vorige edities. Dit keer dus als koersdirecteur. Het toeval wil dat Valkenswaard dit jaar als pauzeplaats fungeert. Jarenlang was Peter Winnen als actief coureur lid van de lokale wielervereniging TWC De Kempen.

Inmiddels is ook de definitieve route bekend gemaakt (de tijden die vermeld staan zijn de vermoedelijke doorkomsttijden).

Dit jaar is het speciale goede doel de Stichting No Guts No Glory. De stichting maakt bijzondere muzikale belevenissen en wensen mogelijk voor mensen van alle leeftijden met kanker en hun mantelzorgers. Muziek in alle vormen kan troost bieden en kracht geven en om deze reden hebben al deze wensen een muzikaal karakter. Denk o.a. aan het mogelijk maken van huiskamerconcerten, regelen dat er muziek in het ziekenhuis is, concert- en festivalbezoeken, de aanschaf van een muziekinstrument en het regelen en betalen van muziek- en zanglessen. Daarnaast biedt No Guts No Glory mentale ondersteuning aan de begunstigden en directe naasten. De uitreiking van de cheque vindt ’s morgens plaats tijdens het voorstellen van de deelnemers bij Gemeenschapshuis de Vurherd.