Ook in Lierop start vanaf 2 september de jaarlijkse controle hondenbelasting. In opdracht van de gemeente heft en int Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) hondenbelasting. De komende maanden zijn controleurs op pad om te controleren of het juiste aantal honden is geregistreerd.

Wie zijn de controleurs?
De controleurs zijn in dienst van Legitiem BV. Zij kunnen zich legitimeren met een identiteitspasje van Legitiem. De controles worden de komende maanden uitgevoerd in Oss, Deurne, Gemert-Bakel, Asten, Someren en Geldrop-Mierlo. Per gemeente wordt ongeveer een derde van alle adressen gecontroleerd.

Als u niet thuis bent, laat de controleur informatie voor u achter over hoe u een hond kunt registreren. Ook bij adressen waar al hondenbezit geregistreerd is, kan een controleur langskomen.

Aangifte verplicht
Iedereen die één of meerdere honden houdt, is verplicht hiervan bij BSOB aangifte te doen. Dat kunt u doen via de Digitale Balie van BSOB.

Kijk op www.bs-ob.nl voor antwoord op de ‘Veelgestelde vragen’ of bel BSOB op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur via tel. 088-5510000.