De komende dagen op Slaponline een korte introductie van de bands. Kunnen de thuisblijvers zich alvast voorbereiden op de diverse klanken die over Lierop uitgestrooid zullen worden.

De opening op vrijdag is altijd de band die de beste cover speelde op Eurosjopper. Natuurlijk altijd een eer om op het Tuinfeest te mogen spelen maar als opener heb je nog niet erg veel publiek. Decay zal er niet zachter om spelen, snoeiharde hardrock.

De eerste band op het hoofdpodium is An Evening With Knives. Dit trio uit Eindhoven zet een indrukwekkende wall of sound neer. Een band met een uitstekende zanger die met zijn stem perfect bij deze doom metal band past. Het zal niet iedereen’s feestje worden maar het is wel een feit dat hier 3 voortreffelijke muzikanten op het podium staan.

We gaan weer de Multitube tent in om naar Ambo te gaan kijken. Redelijk onbekend en ook nog geen plaat uitgebracht deze band uit Amsterdam. Na hardrock en doom metal is het nu de beurt aan altrock. Altrock is een breed spectrum maar denk aan Nirvana, REM, Smashing Pumpkins. En allemaal gebracht door een uiterst energieke zangeres.

De volgende band stond al vaker op het Tuinfeest en terecht dat ze weer teruggevraagd zijn. Fleddy Melculy heeft de afgelopen jaren een uitstekende live reputatie opgebouwd. We zullen worden getrakteerd op een mix van metal en hardcore. Deze Belgische band is groot in eigen land en had er zelfs al ooit een album op nummer 1 en dit jaar stonden ze op het hoofdpodium van het Graspop festival. Verwacht ook de nodige humor tijdens dit optreden, dus zeker de moeite waard om eens te gaan kijken en jezelf, al is het nog vroeg, eens lekker te laten gaan.

En dan nu even een rustpuntje? Nee hoor, we gaan naar de alweer 5de muziekstijl. Punk is ook altijd wel present in Lierop. No Fun At All bestaat al ruim 30 jaar dus we kunnen wel spreken van een oude mannen punkband. Maar nog altijd aan de top in thuisland Zweden. Punk betekent lekker springen en niet te veel nadenken.

Na deze oude(re) punkers komt nu het oudere deel van het publiek volop aan hun trekken. De Ierse band The Answer grijpt terug op classic rock. Led Zeppelin, The Free, AC/DC zijn duidelijke invloeden. Hardrock en Bluesrock, snoeihard maar ook intieme momenten,

Na al die diverse stijlen van rockmuziek zullen veel mensen blij zijn dat er nu een feestje gevierd kan worden. Donnie behoeft geen introductie, iedereen kent Donnie, dus verder geen woorden aan vuil maken en iedereen een mooi feestje maken.

Allemaal het hoofd weer leeg en het glas weer vol? Dan gaan we naar Sludge Metal en Stoner Rock kijken en luisteren. Red Fang uit Amerika brengt hun snoeiharde muziek met de nodige humor wat hun optreden bekijken zeer de moeite waard maakt.

Stone uit Liverpool mag het voorprogramma verzorgen van superster Gene Simmons. Een echte liveband die met hun mix van diverse muziekstijlen het publiek moeiteloos in beweging brengt. Ze hadden al diverse hits in Europa en stonden dit jaar ook nog op Werchter. De band probeert ook nog een boodschap over te brengen voor de generatie Z maar ik verwacht niet dat iemand op het Tuinfeest daar op zit te wachten….

En dan is het tijd voor de grootste naam die ooit in de lange historie van het Nirwana Tuinfeest op het podium stond. Gene Simmons, The Devil, de bassist van Kiss. Kiss is niet meer maar Gene kan geen afscheid van het podium nemen. Geen make up, gewoon zich zelf. De set zal voornamelijk bestaan uit Kiss nummers maar dan vooral degene die Gene zelf geschreven heeft, maar ook enkele covers.  En ja hoor, onder druk van de fans komt ook I Was Made For Loving You voorbij. Dan zullen de Kiss fans van het eerste uur wel even de handen voor de oren doen. Het zal voor iedereen een memorabel moment zijn deze legende in Lierop aan het werk te zien.

Ton