Stichting Someren Natuurlijk heeft in samenwerking met de werkgroep Recreatie van de OVS (Ondernemersvereniging Someren) een plattegrond ontwikkeld in de vorm van een scheurblok, ofwel een bureaulegger. Het is een A3-formaat en gemakkelijk mee te geven aan toeristen en bezoekers, die een dagje Someren doen. Op de ene zijde staat de plattegrond van Someren met allerlei toeristische informatie en op de achterzijde de kernen Lierop, Someren-Eind en Someren-Heide.

Someren heeft veel te bieden
De OVS werkgroep Recreatie – bestaande uit Somerense recreatieondernemers – heeft enige tijd geleden de samenwerking gezocht met de Stichting Someren Natuurlijk (Toeristisch Informatiepunt Someren). Volgens Marion van den Boomen van de OVS werkgroep Recreatie streven beide organisaties hetzelfde doel na: “We willen de toeristen laten genieten van alles wat Someren en haar kernen te bieden heeft. En dat is best veel”. In de toekomst zal volgens Van den Boomen ook de samenwerking worden gezocht met BIZ Centrum Someren.

QR-codes

Op de plattegrond – die door Studio Elf over Elf is opgemaakt – staat een legenda met de plaatsen waar men in de gemeente Someren kan overnachten, lekker kan eten en drinken. Bij de verwijzing naar de leuke activiteiten staan QR-codes die toeristen kunnen scannen, om meer informatie en inspiratie te krijgen. Marij Haerkens van Stichting Someren Natuurlijk: “De plattegrond in de vorm van een onderlegger is prettig voor zowel de inwoners van Someren, de kernen en de toeristen. We hebben inmiddels de eerste positieve reacties mogen ontvangen”.

Vanaf heden verkrijgbaar
De onderlegger is inmiddels verkrijgbaar op de locaties die op de plattegrond vermeld staan en bij het Toeristisch Informatiepunt Someren aan De Meer 21a te Someren (openingstijden di t/m za tussen 10.00-12.30 uur). Daar zijn onder meer ook wandel- en fietsroutes, de vakantiekrant en het magazine Land van de Peel verkrijgbaar. De vrijwilligers van het TIP staan u graag te woord en informeren u over het mooie Someren Natuurlijk.

Zie hieronder de flyer die ook in pdf-formaat te zien is.