Door: Mart van den Eijnden en Job van den Nieuwenhof

Een fantastisch jaar van Lierop 4 vraagt een fantastische afsluiting.

Dit laatste weekend waarin Lierop 4 actief was dit seizoen stond niet in het teken van voetbal. Hoewel het kampioenschap al erg goed gevierd was zo’n anderhalve maand geleden, stonden dit weekend het kampioenschapsbal en de afsluitende team BBQ op de planning.

Als een van de (zo niet de) eerste van Nederland was het kampioenschap ook alweer zo lang geleden dat het wel weer tijd was voor een feestje. Bij het kampioensbal op vrijdag was Lierop 4 goed vertegenwoordigd, zo ook met een aantal spelersvrouwen.

Als eerste op ’t menu stonden een aantal ‘zevendronken’ voor de spelers die hun persoonlijke doelstellingen dit jaar niet waar konden maken. Voor wie niet bekend is met dit fenomeen: tijdens één nummer moet men 7 biertjes nuttigen voordat het nummer voorbij is. Op papier een vrijwel onmogelijke opgave en niets bleek minder waar. Waar succeskeeper Blow na 3 biertjes al het glazuur van de wc-pot ging knuffelen, slaagde niemand erin om de 7 biertjes binnen het nummer op te drinken en binnen te houden.

Toen Mart om kwart voor 9 al met de hand door de kantine rende om de wc te halen, leverde dat wel wat scheve gezichten op. Ergens wel begrijpelijk… Maar… de Toon was gezet. Een mooi bruggetje om Toon en Nellie te bedanken voor het wassen van de shirts. Waar de wc van de kantine vrijdag om 9 uur al een zuur luchtje had, staan de mannen van ‘t 4e iedere zondag fris en fruitig op het veld. Nellie en Toon maken alles schoon. Namens Lierop 4 dank voor de inzet.

Zaterdag stond in het teken van de team BBQ. De meest spraakzame captain, Tom Raijmakers, was aan zet om de BBQ te organiseren. Ook de team BBQ stond in het teken van bedankjes en awards. Allereerst de bedankjes: lezers bedankt voor het lezen van de verslagen van afgelopen seizoen. Ook dank aan de sponsoren die ons financieel hebben bijgestaan in tijden waarin inflatie eerder de hoofdregel was dan de uitzondering.

Coach Stan begon de middag met het uitreiken van de bevreesde ‘tobber’ award. Toen Rens – die overigens bij géén enkele goal direct betrokken was dit seizoen – het aantal stemmen hoorde sloeg zijn hart een slag over. Echter, degene met de meeste stemmen (en daarmee dus de ‘tobber’ van het seizoen) was keeper Sjoerd Hooglugt. Tobber van het seizoen betekent ook chef BBQ dus Sjoerd mocht achter de bakplaat plaatsnemen.

Dan de ‘topper’ award. In tegenstelling tot wat velen van jullie verwachten – namelijk dat een van de schrijvers van dit verslag met de prijs naar huis zou gaan – werd MVP Bas van de Wittenboer ‘topper’ van het seizoen. Hier valt niks op aan te merken, hij speelde een erg sterk seizoen met meerdere fraaie goals en veel assists. Gefeliciteerd Bas!

Hierna volgden een aantal uur die in het teken stonden van bier, vlees en chwazi. De playlist van Tom mocht er ook wezen. Van Joost Klein naar Mozart, Beethoven en Bach, Tom draaide alles met een lach. Toen de avond aanbrak kwam supermotivator en vlagger Koen Hendrikx nog een kijkje nemen. Hij verraste vriend en vijand met een spel rondom de Champions League finale en een quiz. De quiz van Koen was voor velen van ons wat te hoog gegrepen en leek onbegrijpelijk. Eerlijkheidshalve gebiedt ons te zeggen dat het mogelijk ook lag aan het aantal pinten dat eerder die dag al genuttigd was. Het mocht de pret echter niet drukken.

Al met al een geslaagd laatste weekend van het seizoen. Het is nu zaak dat de mannen van Lierop 4 de nodige rust pakken. Zowel mentaal als fysiek is de kelderklasse immers topsport en iedereen snakt naar vakantie. Tot volgend seizoen!

Job en Mart