Afgelopen dinsdag verzamelden de dames en heren van de ‘Gezellige Boel club’ zich bij de jeu de boules banen bij Henricushof. Het was tijd voor het tête-à-tête toernooi, oftewel een één-op-één strijd.

Met 19 deelnemers, waaronder drie vrouwen, begonnen we om 10.00 uur het toernooi met koffie en thee, vergezeld van heerlijk gebak. Het was de vijfde keer dat dit toernooi gehouden werd. Onder de deelnemers bevonden zich ook onze twee “oudste” mannen, Piet en Huub.

Het weer was prachtig en na een gezellige lunch om 13.00 uur ging het toernooi weer verder. Er waren vier poules van elk vijf personen. Na de eerste ronde bleven er acht spelers over. Daarna werd de halve finale gespeeld: Theo tegen Riky en Stef tegen Ad. Riky versloeg Theo, terwijl Stef won van Ad.

De finale werd dus gespeeld tussen Stef Slegers en Riky Peeters. De spanning was voelbaar terwijl ze hun boules nauwkeurig gooiden. Uiteindelijk trok Stef aan het langste eind met een score van 13-3. Hij ontving de felbegeerde Cor van Vlokhoven wisselbeker.

Rond half 6 begon de barbecue en de sfeer werd nog gezelliger. De deelnemers genoten van elkaars gezelschap en het heerlijke eten. Net toen iedereen dacht dat het niet beter kon, begon het zachtjes te regenen. Gelukkig hadden we het grootste deel van de dag prachtig weer gehad.

Met dank aan de werkgroep die dit evenement organiseerde, keken de deelnemers al uit naar volgend jaar. Het tête-à-tête toernooi was een succes en de ‘Gezellige Boel club’ had weer een geweldige dag achter de rug.

Groetjes, Riky Peeters!