Verenigingsgebouw De Stulp in Asten was op maandag 19 februari vol bezet met belangstellende IVN-leden voor het bijwonen van de jaarvergadering.

Na afhandeling van de gebruikelijke agendapunten kwam de bestuursverkiezing aan de orde. Daarbij werd Fer van der Zanden benoemd tot lid van het bestuur.

Wim Steenbakkers trad terug als voorzitter. Hij heeft deze functie 10 jaar vervuld en werd voor zijn verdiensten met een applaus en presentje bedankt.

De vereniging zette enkele leden in het zonnetje vanwege hun bijzondere verdiensten voor IVN. Dit jaar viel deze eer toe aan Jan Kersten, Riek van den Bosch en Gerard Claassen. Jan en Riek zijn vooral actief op het gebied van het uitvoeren van inventarisaties terwijl Gerard vooral het uitvoeren van werkzaamheden in de natuur organiseert.

Een vast punt tijdens de vergadering is het huldigen van de jubilarissen. De vereniging bestaat al langer dan 60 jaar met een trouw ledenbestand wat leidt tot een aanmerkelijk aantal jubilarissen.

De leden, die 50 jaar lid zijn, worden benoemd tot erelid. Degenen, die 25 jaar lid zijn, ontvangen de zilveren IVN-speld en bij 40 jaar de gouden IVN-speld.

De volgende personen werden onderscheiden:
50 jaar lid: Loet van Beers en benoemd tot erelid.
40 jaar lid: C. van Deursen, M. Fijten-Frenken, R. Timmermans, J. Dortmans en C. Kanters-Hendriks.
25 jaar lid: M. van den Boomen, H. Winkelmolen, J. Biemans, M. Nagel-Kuijpers, F. Martens, G. Dekker, J. Dekker, M. van Heugten, W. Meulendijks, A. Relou, J. Benders en F. Theunissen.