Het jaar zit er weer bijna op en ook dit jaar zijn er diverse reanimatiecursussen gegeven door Lierop Leeft i.s.m. de SV Lierop.

In totaal hebben dit jaar 34 inwoners uit Lierop deelgenomen aan deze cursus waarvan 14 cursisten voor de eerste keer. De overige cursisten kwamen voor een herhaling. Herhalingen in het reanimatieonderwijs zijn ontzettend belangrijk. Cursisten die hebben deel genomen aan een cursus via Lierop Leeft/SV Lierop krijgen elk jaar automatisch een uitnodiging om zich aan te melden voor een herhalingscursus. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Het is belangrijk om een netwerk te hebben met Lieroppenaren die kunnen handelen in een acute situatie zoals een reanimatie. Op dit moment staan er maar liefst 45 inwoners geregistreerd als burgerhulpverlener in Lierop. Deze krijgen als er een reanimatiemelding is een sms om een AED te gaan halen of rechtstreeks naar het slachtoffer te gaan. Deze hulpverlening vergroot de overlevingskans van het slachtoffer! Wil je hier meer over weten kijk dan op www.hartslagnu.nl.

Wil je een reanimatie cursus volgen of gewoon meer info over dit onderwerp? Neem dan contact op met Huub van Lieshout op info@lanime.nl of bel/app 06-22785953.