Veertig jaar geleden kreeg ons park door inzet van een groep vrijwilligers het huidige aanzien en intussen was het siergedeelte toe aan renovatie. En dat is grondig ter hand genomen! In opdracht van de gemeente en in samenspraak met de vrijwilligers van de werkgroep Park is een mooi ontwerp gemaakt met als uitgangspunt meer biodiversiteit en meer sierwaarde.

Na het voorbereidende werk door van Vijfeijken en onder begeleiding van de ontwerpster en twee hoveniers heeft de werkgroep ruim 10.000(!) heesters en planten geplant. Een klein deel bij het bordes volgt nog. Het was een hele klus maar het resultaat mag er zijn, vindt de werkgroep.

Nu het park weer op orde is dient het op orde te blijven. En het grootste risico hierbij zijn spelende kinderen die bij het bouwen van hutten, verstoppertje spelen, etc vernielingen aanrichten. Daardoor is bv de mooiste Rodondendron in het park zodanig beschadigd dat die slechts door fors insnoeien hopelijk nog gespaard kan worden. Daarom vragen wij de kinderen te laten spelen bij het  gedeelte bij het zustersveldje en niet in het siergedeelte.

Wim Steenbakkers
namens vrijwilligers Werkgroep Park