Wedstrijdverslag: Bekerwedstrijd NWC 11 – Lierop 4
Datum: 4 september 2023 Locatie: Asten

Afgelopen zondagmiddag stonden NWC 11 en Lierop 4 tegenover elkaar in een spannende bekerwedstrijd. Het was de eerste wedstrijd voor het totaal nieuwe Lierop 4 dat vorige week goed kennis met elkaar had gemaakt op de team-BBQ. Er werd vanuit alle kanten gewaarschuwd voor de kwaliteiten van NWC 11. In deze wedstrijd zal duidelijk gaan worden of Lierop 4 winterbanden zou moeten gaan bestellen of het seizoen toch uit kan gaan draaien op een groot fiasco.

Eerste Helft:
De eerste helft begon met een knal, letterlijk, toen Rens een briljante assist gaf die leidde tot een spectaculair doelpunt van Max, die met een halve omhaal de bal in het net schoot. Toch was het op de bank onrustig, omdat het spel nog niet zo soepel verliep als de coaches graag zagen. Lierop 4 ging echter door met het creëren van kansen en NWC 11 kwam nauwelijks over de middenlijn.

Tom (A.K.A. El Snorro) toonde zijn vaardigheden met een geweldige actie die Bas bijna een doelpunt opleverde, maar de keeper van NWC 11 had geweldige reflexen en voorkwam een gelijkmaker. Nikos gaf vervolgens een prachtige voorzet, maar Bas had helaas pech tegenover een brede doelman die met zijn reflexen indruk maakte. Lierop 4 bleef echter druk zetten.

Maarten, Tom en Wout van Lierop kregen allemaal kansen, maar de bal wilde gewoon niet in het net belanden, waardoor het 0-1 bleef. Het was een frustrerende fase voor Lierop 4.

Blow die een ongelukkige wedstrijd speelde maakte een totaal onnodige overtreding, wat resulteerde in een strafschop voor NWC 11. Deze kans lieten ze niet onbenut, en ze maakten gelijk. Maar Lierop 4 liet zich niet ontmoedigen.

Rens leverde opnieuw een goede voorzet af, die Bas in staat stelde om met een kopbal te scoren, waardoor Lierop 4 met 1-2 de leiding nam.

Tweede Helft:
De tweede helft bracht nog meer actie en doelpunten. El Snorro schoot de 1-3 binnen met een afstandsschot, waarbij de NWC-keeper er niet al te best uitzag, omdat hij zijn benen iets te lang open had staan. Deze bal leek houdbaar, maar glipte er toch doorheen.

Hierna maakte Maarten met een goede actie de 1-4 voor Lierop 4. Deze tussenstand zorgde voor tevredenheid op de Lieropse bank. Na deze goal volgde er nog volop kansen, maar de bal wilde er niet meer in en het bleef dus 1-4.

De eerste overwinning was dus een feit en dit was een prima begin voor een team dat nog aan elkaar moet wennen en alleen maar beter kan worden.

Man of the Match: Rens Hurkmans met 2 goede assists.

Nog een paar dingen die opvielen:
– De fitheid van Job die als defensieve middenvelder ook vaak in de 16 van NWC te vinden was.
– Het aantal goede ballen dat NWC 11 tot zijn beschikking had. Er werd tijdens de wedstrijd immers meer gewacht op ballen dan dat de totale reis van Lierop naar Asten duurde.

Bjane van de Biggelaar
namens Lierop 4