Jacqueline Kersten van ’t Rendal stuurde ons onderstaand bericht…

“Het is basisschool het Rendal en basisschool de Diamant gelukt het deelcertificaat Sport en Beweging binnen de gezonde school te behalen! We zijn super trots op dit behaalde resultaat! We hebben laten zien dat we op beide scholen voldoen aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen vanuit de Gezonde school.

Sport en beweging vinden wij van groot belang in de ontwikkeling van onze kinderen. We werken op beide scholen dan ook met de methodiek Bewegend Kind. We zijn dagelijks bezig met lessen natuurlijk bewegen, altijd buiten in de mooie groene omgeving van onze scholen.

Daarnaast is er veel aandacht voor bewegend leren, hebben we materialen in de groepen om te voldoen aan de beweeglijkheid van kinderen. Alle groepen hebben gymlessen van een vakdocent kortom we zijn volop in beweging! Als school organiseren op regelmatige basis extra activiteiten op het gebied van sport en beweging, zoals bijvoorbeeld de Koningsspelen.

We wilden het onthullen van ons deelcertificaat niet zomaar voorbij laten gaan, daarom werd gisteren het logo van de gezonde school officieel onthuld tijdens de Koningsspelen door wethouder Theo Maas”.

Zie ook de foto’s die Eric Driessen namens Siris maakte en Harrie van Horik maakte de filmimpressie.