Van de gemeente Someren kregen we onderstaand bericht…

“U heeft vast ook gemerkt dat de gas- en elektriciteitsprijzen tot ongekende hoogte zijn gestegen. En misschien heeft u ook daarom plannen om met energiebesparende maatregelen aan de slag te gaan.

Bedrijven die grote maatregelen uitvoeren, zoals spouwisolatie, het vervangen van het dak en het installeren van een (hybride) warmtepomp, zitten helaas vaak al tot in de komende winter vol met opdrachten. Dat wil gelukkig niet zeggen dat u helemaal niets kunt doen! U kunt al kleine maatregelen treffen, zoals de CV-ketel op 60 graden zetten of radiatorfolie of tochtstrippen aanbrengen. Ook alle lampen in het huis vervangen door LED-lampen helpt om het elektriciteitsverbruik te verlagen.

Vindt u het lastig om te bepalen waarmee u het beste kunt beginnen of welke artikelen u het beste zelf kunt aanbrengen, maak dan gebruik van de inloopspreekuren van de energie- en bespaarcoaches in onze gemeente.

Gratis inloopspreekuur zaterdag 23 april
A.s. zaterdag 23 april kunnen huurders en huiseigenaren in de demo-woning in de duurzame wijk Groote Hoeven al hun vragen stellen over energie besparen en het verduurzamen van de woning. Een team van deskundige energie- en bespaarcoaches is deze dag aanwezig om al uw vragen te beantwoorden en samen overzicht en inzicht te krijgen in mogelijke bespaarmaatregelen voor de woning. Het energieinloopspreekuur vindt op zaterdagochtend van 10.00-12.30 uur (vrije inloop) plaats in de demo-woning aan de Waterlaat 35 in Someren.

Samenwerking met EnergieHuis Slim Wonen
Het inloopspreekuur wordt georganiseerd in samenwerking met het EnergieHuis Slim Wonen. Het doel van deze samenwerking is om bewoners en huiseigenaren te helpen met slim energie besparen en gratis onafhankelijke voorlichting te geven door deskundige Energiecoaches van het EnergieHuis Slim Wonen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over energiebesparingsmogelijkheden op www.energiehuisslimwonen.nl  www.somerennatuurlijkduurzaam.nl of www.duurzaambouwloket.nl/rrew-someren.