Wat stond er zoal te lezen in de Koepel van februari 1983…
– Er is niemand geboren deze maand. Wel zijn er opvallend veel overledenen, t.w. Maria Antonia de Groot, Nard Leenen, Fons van Oosterhout, Marinus Hurkmans, Mevr. Jacobs-Boesewinkel, Theodorus Willems en Antonia Francisca Maria Raymakers.
– Inwoners van Lierop en/of economisch aan Lierop gebonden personen worden uitgenodigd voor inlichtingen over ligging, bouwkundige en financiële aspecten voor 4 nieuw te bouwen premie A-woningen aan de Slutelakker. Deze inlichtingen zullen gegeven worden door Wim Hurkmans
– Zuster Lien dankt iedereen voor de belangstelling bij haar Gouden Kloosterjubileum.
– Theo Maas komt in z’n mijmeringen terug op de carnaval en dan specifiek de optocht. Vooral omdat hij vond dat zijn commentaar op carnaval vorig jaar helemaal verkeerd was uitgelegd wilde hij hier nog eens op terug komen. Hij had de optocht een keer gezien en ging eens rustig voor zijn huis staan om hem voor de tweede keer voorbij te zien trekken. Vervolgens sprak zr. Van de Waarsenburg (Betsie van de Waarsenburg) hem aan. Zij vond de nonnen van de Felicitéstraat die in de optocht meeliepen ‘beschamend’. Theo was het daar beslist niet mee eens en gaf toe dat hij misschien wel al te veel dingen als ‘normaal’ begon te vinden.
– De fanfare was bij de bekendmaking nam de 11e Prins van de Kaauw Voetjes (jeugd) en bericht dat er met een kwintet uit het tamboerkorps werd deelgenomen aan ensemblewedstrijden. Het kwintet (Bernard van Brussel, Theo van Heugten, Piet Jacobs, Frank van Lierop en Hans van Vaalen) haalden een eertse prijs. Ook brachten ze een serenade aan het bruidspaar Jan van Lieshout en mej. Theunisse in Mierlo. Voorzitter Gerrit Sanders feliciteerde namens het korps het jonge echtpaar. Ook Frank van Gastel met bugel solo en Rene Maas met cornet solo behaalden een 2e prijs op de solistenparade in Vught.
– Prins Bart d’n uurste bedankt alle Lieroppenaren voor het geweldige carnavalsfeest en ook het bestuur maakt melding van de goed verlopen festiviteiten rond de carnaval. Een minpuntje was de slechte opbrengst van de toch kwalitatief goede zanikavonden. Er wordt ernstig afgevraagd of drie avonden niet teveel is. Bovendien zou het niet aanwezig zijn van Pietje van de Laar als zaniker ook wel eens van invloed kunnen zijn geweest.
Bij de kleurwedstrijd vielen onder andere onderstaande ‘kiendjes’ in de prijzen (resp. van 1 tot …): 4-5 jarig: Dorien Kusters, Miranda van Otterdijk en Sander Nooyen; 6-7 jaar: Ilse Steenbakkers, David Peeters, Ellis van de Ven en Frans Vermeulen; 8 jaar: Marion van Lierop, Henny de Groot, Annette Meeuws en Corine Kanters; 9 jaar: Barry Hofland, Annemarie Rijsdijk en Anne van de Wiel; 10 jaar: Erik Maas, Mariëlle van Hoek en Ingrid van Schalen; 11-12 jaar: Rianne Cuppen, Gijs van de Laar en Elma Vermeulen. De optocht werd gewonnen door de nonnen van de Felicitéstraat.
– De uitslag van het onderling beugelkampioenschap was als volgt: 1. A. vd Hurk, 2. A. Hendrikx, 3. C. vd Laar, 4. P. vd Heuvel, 5. M. van Oosterhout, 6. M. Slegers, 7. W. vd Zanden, 8. Th. Megens, 9. A. van Lieshout en 10. W. van Bussel.
– De Bosgalm hield haar jaarvergadering en de drie aftredende bestuursleden mevr. J. van Lieshout-van Eyk, mevr. Lamers-van Mill en dhr. J. van Eyk werden met grote meerderheid herkozen. Beschermheer notaris Reynders was niet aanwezig.