In Lierop vond op kermismaandag onder een stralende zon de 82e Fokpaardendag Lierop plaats. Er waren veel lovende kritieken te lezen over deze editie. Ook de traditionele bezoekers van ‘de tent’ waren dik tevreden!

De traditionele programmaonderdelen zoals de keuringen aan de hand van trekpaarden en Shetlandpony’s en onder het zadel van jonge springpaarden, de aangespannen rubrieken met o.a. tuigpaarden, Hackney’s, Friezen en de menwedstrijd werden afgewisseld met nieuwe paardensportvormen. Het publiek zag onder andere het teamspringen waarbij (groot)ouder en (klein)kind samen streden om de beker en de rubriek waarbij ouder en kind gezamenlijk een dressuurproef Pas de Deux reden.

Na de opening van de fokpaardendag door burgemeester Dilia Blok en het defilé der kampioenen huldigde de burgemeester de Olympische medaillewinnaars Maikel van der Vleuten, Rixt van der Horst en Demi Haerkens.

Helemaal nieuw was dit jaar het Open Lierops kampioenschap springen voor veteranen met als winnaar Theo van Deurzen uit Bakel.

De dag werd afgesloten met het relaisspringen en de bixieproef voor de allerkleinsten.

De fokpaardendag was weer een feest voor de echte paardenkenner, maar ook voor de mensen die gewoon een gezellig dagje beleefden in en buiten de grote feesttent. Het prachtige weer maakte de dag nog mooier.

Zie eventueel de uitslagen.

Zie HIER de foto’s die Rob Fritsen namens Siris maakte.